Vanntanker i Råkvåg og Sørfjorden

Bilde av en vanntank. - Klikk for stort bilde For å tilby abonnentene alternativt drikkevann, vil Indre Fosen kommune fra og med 5. november plassere ut vanntanker i Råkvåg og Sørfjorden.

Vannprøver tatt fra Råkvåg vannverk viser lavere pH og høyere jerninnhold enn grenseverdiene som er satt i drikkevannsforskriften. De målte verdiene er svært nær grenseverdiene, og det er ikke forbundet med helsefare å drikke vannet, heller ikke for utsatte grupper som barn, eldre og personer med alvorlig sykdom.

For høyt innhold av jern kan imidlertid påvirke lukt og smak. Siden drikkevannet ikke holder den kvaliteten som er satt i drikkevannsforskriften, tilbyr derfor Indre Fosen kommune alternativ tilgang til drikkevann i form av vanntanker.

Hvis vannverket ikke klarer å produsere vannkvalitet i tråd med drikkevannsforskriften, vil vanntankene stå utplassert helt fram til den nye vannkilden tas i bruk høsten 2019.

Kommunen vil jevnlig etterfylle tankene, slik at de ikke går tom for vann. Skulle det likevel være tomt for vann, kan du gi beskjed via et telefonnummer som er oppført på tanken.

Indre Fosen kommune sendte ut brev med informasjon til abonnenter i Råkvåg og Sørfjorden fredag 2. november. Dessverre feilet utsendelsen, slik at det ikke nådde alle. Vi har derfor sendt brevet på nytt i dag, og beklager hvis du har mottatt det samme brevet to ganger. Vi har i tillegg sendt ut sms. Ikke mottatt sms fra oss? Registrer deg på servicevarsling.no

Gjelder dette også abonnenter ved Sørfjorden private vannverk?

Ja. Sørfjorden vannverk får vann fra samme kilde som Råkvåg vannverk.

Kan jeg drikke vannet fra springen?

Ja, du kan drikke vannet fra springen. Det er ikke helseskadelig å drikke vannet. Men siden drikkevannet ikke holder den kvaliteten som er satt i drikkevannsforskriften, har kommunen plassert ut alternativ drikkevannskilde.

Kan jeg koke vannet til mat og drikke?

Nei. Koking hjelper kun når det er bakterier i vannet. Det er ikke tilfellet i Råkvåg og Sørfjorden nå. Derfor har ikke kommunen innført kokepåbud.

Hvor står vanntankene?

Den ene vanntanken står ved Råkvåg aldershjem. Den andre står ved Mælan skole. Disse stedene er valgt fordi mange abonnenter har ærend der, og kommunen har mulighet til å lage frostfrie rom for tankene ved behov.

Hva gjør jeg hvis drikkevannstanken er tom?

På hver tank står det oppført et telefonnummer du kan ringe, hvis tanken er tom.

Hvor lenge må vi vente på ny vannkilde?

Den nye vannkilden til Råkvåg vannverk vil tidligste være på plass ettersommeren 2019.

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørsmål?

Kontakt enhetsleder Kommunalteknikk Jan Helge Grydeland på telefon 906 61 553.

Jan Helge Grydeland
leder Kommunalteknikk
Mobil 906 61 553
Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.