Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vanvikan vassverk tilbake i normal drift

Sammenstilling avc designelemeneter - Klikk for stort bilde Torsdag kveld gikk vannverket tilbake i normal drift og leverer nå rent vann til abonnentene.

Oppdateringer om situasjonen ved vannverket:

 • Fredag 13. april: Vannverket i Vanvikan er ferdigstilt og at vi produserer hygienisk rent og trygt vann, levert på vannnettet. Anlegget ble igangsatt i går kveld (12. april) og har fungert og produsert gjennom natten og fortløpende.
 • Fredag 6. april: Det meste er nå reparert, men Inrigo anbefaler å sette vannverket i drift i uke 15. Se detaljer her.
 • Tirsdag 3. april: Dersom det ikke dukker opp noe uforutsett mener kommunen at vi skal klare å produsere rent vann fra vannverket i Vanvikan mot slutten av denne uken. Det understrekes at dette ikke er noen 100 prosent garanti, men ut ifra det vi ser per dato.
 • Onsdag 21. mars: Vi anbefaler å drikke vann fra den utplasserte vanntanken. 
 • Onsdag 14. mars: Ferdigstillingen av Vanvikan vannverk vil sannsynligvis bli i uke 14 - 15.
 • Onsdag 28. februar: Årsaken til problemene ved renseanlegget er ennå ikke klarlagt, men det jobbes med å finne den for å forebygge at det kan skje på nytt. De aller fleste deler er bestilt, når alt er på plass er det sagt at vi ikke trenger veldig lang tid på innkjøring av de nye komponentene. Imidlertid ser det ut til å ta lengre tid å skaffe en del av komponentene enn vi først hadde trodd. 
 • Tirsdag 13. februar: Med bakgrunn i vannprøve tatt ut 07.02.18, og samtale med Mattillsynet, oppheves kokepåbudet på drikkevann og vann til all matlaging for alle abonnenter ved Vanvikan vassverk. Prøven viser ingen forekomst av koliforme bakterier eller andre parametere utenfor grenseverdiene. Kommunen tar vannprøver en gang per uke. Dersom påvisning av koliforme bakterier, vil kokepåbudet bli innført på nytt. Vi vil fortsette å kjøre ut tank med drikkevann som tidligere.
 • Mandag 5. februar: Vi jobber fremdeles med å få nye komponenter på plass. Vi vet ikke hvor lang tid arbeidet vil ta. Vi fortsetter med manuell rensing av vannet, og må derfor opprettholde kokepåbudet. Vi har fremdeles ikke funnet årsaken til feilen ved renseanlegget. Kommunen arbeider nå med å få på plass en vanntank nummer to med rent vann til drikke og matlaging. 
 • Tirsdag 30. januar: Kommunen opphever vannrasjoneringen. Det betyr at vi ikke lenger oppfordrer til å begrense mengden vann abonnentene bruker. Kokepåbudet gjelder fremdeles. Ny vannprøve taes i dag. 
 • Torsdag formiddag (25.02.2018): Kommunen har plassert ut tank med rent vann ved helsestasjonen i Vanvikan.  Kokepåbudet gjelder fremdeles. Vannprøven tatt 23. januar var fin, men vi må fortsette å teste vannkvaliteten framover. Vi oppfordrer til moderat vannforbruk fram til mandag 29. januar. Da vil kommunen mest sannsynlig oppheve restriksjonene på mengden vann du bør bruke - med mindre det dukker opp nye utfordringer. 
 • Onsdag formiddag (24.01.2018): Statusen er den samme: kokepåbud av alt vann som skal brukes til mat og drikke, og generelt moderat vannforbruk. Vannverket har sendt vannprøver til Mattilsynet, og venter svar på disse. Det var et vannledningsbrudd i Vanvikan tirsdag (23.01), og dermed mistet vi mye vann. Det jobbes iherdig med å reparere renseanlegget, men det kan ta inntil en måned å få det i drift.
 • Mandag ettermiddag (22.01.2018): Reserveløsning for vannrensing er satt i gang, og vannverket innførte dermed kokepåbud. Det betyr at abonnentene må koke alt vann som skal brukes til mat og drikke. Påbudet ble sendt ut som sms til mobiltelefoner og som talemelding til fasttelefoner som er folkeregistrert i Vanvikan. 
 • Mandag morgen (22.01.2018): Vi klarer ikke å kjøre nok vann til Vanvikan med tankbil. Alle abonnenter MÅ bruke minimalt med vann. Vi jobber med reserveløsning som forhåpentligvis er i drift i løpet av mandag. Men inntil videre: kun strengt nødvendig bruk av vann.
 • Lørdag formiddag 20.01.2018:  Renseanlegget har fortsatt problemer. Vi kjører tankbiler med renset vann fra Rissa vannverk og fyller i tankene til Vanvikan vannverk. Vannet som tappes fra kranene kan drikkes som vanlig. Det er fortsatt viktig at abonnentene i Vanvikan reduserer vannforbruket mest mulig.
 • Oppdatering sent fredag kveld 19.01.2018: Mye av det elektriske anlegget i renseanlegget er ødelagt. Vi får ikke bestilt deler før etter helga. Vi kommer til å kjøre vann med tankbil fra Rissa til Vanvikan. Nærmere info om dette kommer etter hvert. NB! Abonnentene i Vanvikan oppfordres sterkt til å redusere vannforbruket mest mulig.
  Renseanlegget har problemer. Alle abonnenter oppfordres til å være sparsomme med vannforbruket. Driftspersonell jobber med saken. Mer info kommer når vi vet mer.


Tekniske problemer ved vannverket

De tekniske problemene ved renseanlegget har ført til at det tidligere ble innført kokepåbud. Dette ble opphevet 13. februar, men vi har fremdeles ikke fått renseanlegget tilbake i drift. Vi har nå hørt at det sannsynligvis ferdigstilles i uke 14 - 15.


Tidligere informasjon gitt vedrørende Vanvikan vannverk - før 7. februar:
 

Kokepåbudet oppheves

Med bakgrunn i vannprøve tatt 07. februar, og i samråd med Mattillsynet, opphever kommunen kokepåbudet for abonnenter ved Vanvikan vassverk. Prøven viser ingen forekomst av koliforme bakterier eller andre parametere utenfor grenseverdier. Vi tar vannprøver en gang per uke framover, og kan komme til å innføre nytt kokepåbud hvis kvaliteten ikke er god nok.

Vi vil fortsette å kjøre ut tank med drikkevann som tidligere.

Her kan du hente drikkevann

Bilde av tanken med rent vann foran helsestasjonen i Vanvikan. - Klikk for stort bilde Torsdag 25. januar plasserte kommunen ut en tank med rent vann ved helsestasjonen i Vanvikan (se kart nederst på siden). Her kan du hente vann til drikke og matlaging. Vi vil fylle denne tanken fortløpende etter hvert som den blir tømt. Du må regne med cirka to timers opphold når vi fyller tanken. Kommunen prøver å få på plass en tank 2. Husk å skru igjen tanken etter at du har fylt vann, slik at ingenting går til spille.

Hvorfor innførte kommunen kokepåbud i januar?

Nå som renseanlegget ikke fungerer, renses vannet manuelt: råvannet blir ført gjennom et filter som fjerner partikler. Etter det, blir vannet tilsatt klor for å fjerne bakterier. Kokepåbudet ble innført som et forebyggende tiltak, fordi vi ikke visste om den midlertidige rensemetoden ville væåre god nok for å fjerne alle helseskadelige bakterier. Kommunen fortsetter å ta jevnlige vannprøver som vi sender inn til Mattilsynet. Dersom det påvises koliforme bakterier, vil kokepåbudet bli innført på nytt.

Ikke lenger begrensninger i vannforbruket

Tirsdag 30. januar opphevet vi restriksjonene på mengden vann du bør bruke. 

Varsling på sms

Kommunen sender ut varsel om kokepåbud og oppheving av kokepåbudet som sms til mobiltelefoner, og som talemelding til fasttelefoner som er folkeregistrert i Vanvikan. Hvis du har reservert deg mot oppføring i katalog, eller du har et bedrifts-abonnement, kan det være at du ikke mottar sms. Hvis du IKKE fikk sms fra kommunen mandag 23. januar, kan du gå inn på servicevarsling.no, klikk på "Sjekk din oppføring" og legg inn navn, telefonnummer og adresse her.

All informasjon fra Vanvikan vassverk ligger samlet her på kommunens hjemmeside.

 

Her finner du tanken med rent drikkevann:

Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.