Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vi starter nå vaksinering av risikogruppe 4

Indre Fosen kommune har nå gitt tilbud om korona-vaksine til innbyggere 75 år og eldre (risikogruppe 1-3). Dermed kan vi gå i gang med risikogruppe 4.

Fredag 9. april begynner vi med 1. dose-vaksinering av første årskull i risikogruppe, dvs. personer født i 1947. 

Personer født i 1948 får tilsendt invitasjon i uke 15.  

 

Illstrasjon som viser at vi er på risikogruppe 4 nå - Klikk for stort bilde Vi gjør oppmerksom på at rekkefølgen på målgruppene kan endre seg. 

Dette er risikogruppe 4

Innbyggere i alderen  65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med følgende sykdommer/tilstander definert som medisinske risikogrupper:

  • Organtransplantasjon*  
  • Immunsvikt*  
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år*  
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)* 
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom)*  
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon*  

Les mer på https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/

Slik får du innkalling

Kommunen sender deg SMS når det er din tur til å bestille tid til vaksinering. Korona-vaksinering er gratis og vi ber ikke om betalingsinformasjon o.l. når vi kontakter deg med tilbud om vaksine. 

For personer i alderen 65 til 74 år, kaller kommunen inn årskull for årskull med de eldste først. Navnene får vi fra Folkeregisteret, og vi sender SMS til din mobil. Der får du muligheten til å bestille time digitalt.

For personer under 65 år i definert medisinsk risikogruppe, får vi lister fra fastlegene. Det vil ta litt tid å få alle navn på plass, men vi starter sms-utsendelse av invitasjon i uke 15 eller 16.

Hvis du er i en av de medisinske risikogruppene, kan du også selv registrere deg i vaksinasjonssystemet: https://timebestilling.remin.no/indre_fosen 

Vi ber om at flest mulig benytter den digitale løsningen

Når det er din tur i køa, kan du bestille time digitalt. Hvis du trenger hjelp med bestilling, ring Servicetorget hverdager kl 10.00 til 14.00, tlf. 74 85 51 00. 

Vaksineteamet vil ringe rundt til de som ikke har meldt seg på digitalt. Men dette er tidkrevende, og derfor ber vi om at flest mulig benytter den digitale løsningen. 

Vaksine fra Pfizer/BioNTech

Foreløpig har vi kun vaksiner fra Pfizer/BioNTech. Det kan bli aktuelt med vaksiner fra andre produsenter utover våren. Vi informerer om hvilke vaksiner som er tilgjengelig på kommunens hjemmeside. Men det er ikke mulig å velge hvilken vaksine man vil ha.

Les mer om vaksinasjonsprogrammet i Indre Fosen på indrefosen.kommune.no/koronavaksine