Vi tar nå i bruk Rissahallen og Smia for korona-vaksinering

De som er prioritert for vaksine denne uka, får invitasjon fra kommunen. Man må bestille time på forhånd, og aller helst digitalt.

Les mer om koronavaksinasjonsprogrammet på temasiden indrefosen.kommune.no/koronavaksine

Hvis du har fått beskjed om å ta dose 2 i Kløverstua i Rissa eller Forsamlingshuset i Leksvik, skal du ikke møte opp der, men i Rissahallen/Smia.

Vaksineteamet rigger opp og ned samme dag

Korona-vaksineringen foregår foreløpig kun dagtid. Vi vil rigge oss opp og ned samme dag, så vaksinering vil ikke komme i veien for aktiviteter kveldstid.

Biblioteket i Smia endrer åpningstider

Pga smittevern, holdes biblioteket i Smia stengt fredager framover. De nye åpningstidene er

• Mandag: 12-19
  • Tirsdag 10-15
  • Torsdag 10-19

Hvorfor skal kommunen bruke Rissahallen og Smia til vaksinering?

Pga vaksinenes holdbarhet, samt mest mulig effektiv bruk av personell, ønsker vi å samle vaksineringen på en eller to dager per uke.

Fram til nå har vi hatt få doser tilgjengelig hver uke, og puljene med innbyggere som skal ha vaksine har vært små.

Men de neste ukene (fra 16. april) har vi flere vaksine-doser og kan da vaksinere langt flere samtidig. Da må vi ha store arealer, slik at vi kan ha flere vaksine-stasjoner. I tillegg må vi med tanke på smittevern ha god plass mellom vaksinestasjonene, samt på venterommet.

Til deg som får invitasjon til korona-vaksine:

• Du hjelper oss veldig om du bestiller time digitalt. Vaksineteamet ringer til alle som ikke bestiller digitalt, men denne ringerunden tar mye tid - spesielt nå som vi har langt flere å ringe enn tidligere. Hvis du ikke får til digital bestilling, kan du ringe servicetorget tlf 74 85 51 00 for hjelp.
  • På vaksine-dagen: ta på deg klær som gjør det enkelt å komme til stikk-stedet øverst på armen.
  • Gi beskjed i god tid om du ikke kan møtte opp til avtalt time slik at andre kan få vaksinen. I verste fall må vi kaste vaksiner om du som har bestilt, ikke møter opp til avtalt tid.
  • Husk å overholde smittevern på vaksinasjonsdagen: hold avstand til andre enn vaksineteamet, sprit hendene, og vi anbefaler at du også bruker munnbind.