Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

RissaMat

RissaMat var et treårig forskningssamarbeid mellom Rissa kommune, NofimaSintefNTNU og KS. Prosjektet skulle se på hvordan kommunen kan arbeide på tvers av sektorene med barn og unge, kosthold og velferd. Prosjektet ble fullført våren 2018.

Mål

Målet er å undersøke hvordan mat og måltider påvirker barn og unges konsentrasjon og mestring i utdanningsløpet. På sikt ønsker man også å fremme bevisst bruk av mat og råvarer for bedre helse i befolkningen. Prosjektet handler om punkt 7 i Trøndersk matmanifest.

Innovasjon i kommunen

RissaMat skal få kommunen til å tenke innovativt rundt utfordringer. Innovasjon er å ta i bruk nye ideer og gjøre noe bedre enn før. Alle kommuner sier at det er viktig å være innovativ for å møte framtidens krav, men får har formalisert teknikker/opplæring/metoder for å sikre dette. Matprosjektet RissaMat krever ny løsninger. Nye løsninger skapes med nye metoder og nye metoder kan brukes i andre innovasjonsprosjekter.