Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fiskegryte

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 kg blåskjell
  • 2 biter seifilet uten skinn og bein
  • 2 biter laks eller ørret uten skinn og bein
  • 1 gulrot og 1 bit purreløk 
  • 2 ts karrypasta (Rød) 
  • 1 liten boks kokosmelk 
  • 1 løk og ett fedd hvitløk
  • En bit fersk ingefærrot hvis du har
  • En halv sitron
  • Hakket persille etter smak
  • 4 ss solsikkeolje 

 

Slik gjør du det:

  1. Rens blåskjellene fri for urenheter og skyll dem i iskaldt vann.
  2. Kutt opp fisken i terninger.
  3. Skjær gulrøtter med en ostehøvel el lignede i tynne strimler, kutt resten av grønnsakene i strimler.
  4. Kutt ingefær, sitrongress og hvitløk.
  5. Varm opp i en stor gryte og tilsett blåskjellene. La surre i 2 minutter før du tilsetter karripasta og kokosmelk.
  6. Kok opp og tilsett resten av grønnsakene og seien. La koke i et par minutter. Ta det av platen og tilsett laksen. Rør rundt en gang og server sammen med nykokt fullkornsris. 
Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.