Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dampede friske blåskjell

Til 4 personer trenger du:

  • Som forrett beregn ca 500g friske rensede blåskjell pr person
  • Sjekk at alle skjellene er uten skade og er lukket, er de åpne eller har skade så kaster vi de.
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • Ca 3 cm av en renset ingefær
  • 50-60 g bacon, gjerne av den røkte typen.
  • 4 ss nøytral olje, gjerne raps eller solsikke
  • 1 liten pk fløte
  • Eplecider/hvitvin eller litt eple juice
  • Frisk persille og vårløk drysses på toppen like før servering

Slik lager du retten:

  1. Kutt løk, ingefær og bacon  i små biter
  2. Varm opp en stor kjele, ha i olje, når oljen er god og varm ha i løk, ingefær og bacon, skal nå surre og bli blank.
  3. Tøm over alle blåskjellene, rør rundt, hell over en cider eller juice ca 2 dl pr pers
  4. Legg lokket over og la stå i ca 4 minutter, tøm over fløten, på med lokket og la koke i ca 3 minutter, dryss over det grønne, server umiddelbart, gjerne med ristet brød ved siden av.

Blåskjell dandert med saus og loff - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.