Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Grønnsakswok

Server grønnsakwoken som selvstendig rett sammen med ris eller nudler eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Til 2 porsjoner trenger du:

  • ½–1 rødløk eller annen løk
  • 8–10 blomkål-/ brokkolibuketter
  • 1 gulrot, i tynne strimler
  • ½ paprika, i strimler
  • 2 stilker stangselleri, i skiver
  • ½ squash, i biter
  • 1 ss olje
  • Saus:
  • 1 ss olje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 cm fersk ingefær, finhakket
  • eller 1 krm malt ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ½ dl vann jevning av ½ ss maisenna og ½ dl kaldt vann
  • 1 krm pepper

Og slik lager du retten:

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene. Legg dem hver for seg.

  2. Varm oljen i en wok, gryte eller stekepanne med høy kant. Oljen må ikke være så varm at den ryker.

  3. Wok én type grønnsak om gangen. Det tar bare ca. 1 minutt for hvert slag. Legg dem etter hvert over i en bolle.

  4. Når alle grønnsakene er woket, lager du sausen: Varm oljen i woken og tilsett hvitløk og ingefær.

  5. Trekk woken til side og tilsett soyasaus og vann.

  6. Lag jevning av kaldt vann og maisenna og rør det inn. Kok opp. Smak til med pepper.

  7. Bland inn grønnsakene og kok opp.

Kilde: "Fra boller til burritos"

 

Nærbilde av grønnsaker - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.