Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Suppe

De fire suppene du ser nedenfor, kan lages på samme måte. Smaken blir bestemt av hvilken grønnsak og hvilke urter du bruker. Du kan bruke én grønnsak alene eller flere sammen.

 Som du ser, er det løk og hvitløk i alle. Det lager en god smak. Suppene kan tilsettes tørkede eller ferske urter etter smak, for eksempel timian, oregano eller koriander. Det er fint når noen av grønnsakene ikke blir most, da får suppen mer karakter. Server suppene med ferske, grove rundstykker.

Og slik lager du suppene:

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.

  2. Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og surr til den blir myk og blank.

  3. Tilsett grønnsaker og vann. Ønsker du grønnsakbiter/-buketter i suppen, tar du til side de peneste og legger dem oppi etter at du har most suppen.

  4. Smuldre buljongterningen og rør den inn i suppen. Kok opp.

  5. La suppen småkoke i minst 10 minutter og tilsett urter. Mos suppen med stavmikser eller i en matprosessor.

  6. Legg eventuelt oppi noen pene, rå biter/buketter av grønnsaker som kan koke i suppen i 2–3 minutter.

  7. Tilsett melk/fløte/kokosmelk og smak til med litt pepper og eventuelt flere urter.

  8. Er suppen for tykk, kan du tilsette litt vann. Er den for tynn, kan den jevnes med maisjevner. Les anvisningen på pakken. Kok opp på nytt og server.

Kilde: "Fra boller til burritos"

Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.