Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

PIMPA skolemåltid

Positivt, Inkluderende, Måltid, På, Agendaen
 

Velg smart mat-folder (PDF, 478 kB) (til utskrift)

Heftet er ment som en inspirasjon til å lage gode matpakker, men også som inspirasjon til hverdagsmat i heimene.

Velg smart mat-folder (til å lese online) (PDF, 478 kB)

Felles for alle skoler

  • Prosjektet skal bidra til at alle skolene i kommunen kan gi et tilbud om mat til sine elever
  • Tilbudet tilpasses fasiliteten på den enkelte skole
  • Måltidet skal spises i en positiv sosial setting der elevene ikke sitter i den vanlige klasseromssituasjonen
  • Tilbud om havregrøt til SFO

Organisering

  • Prosjektleder: Enhetsleder skole
  • Styringsgruppe: Virksomhetsledere skole (rektorene)
  • Prosjektgruppe/arbeidsgruppe på hver skole:
  • utviklingsgruppa (eksisterende gruppe på alle skolene), andre kan være:
  • renholder
  • representant fra frivilligheten
  • NAV
  • kokk/assistent/lærer mat og helse
  • helsesøster
  • elevrådsrepresentant
  • ildsjeler

Samarbeidspartnere

Design thinking   

•tverrfaglig teamarbeid for å generere ny kunnskap og innovative løsninger

•prøve, feile, justere, kommunisere

•utstyr og logistikk

•lokalmat, råvarer, kultur

•porsjonsstørrelser – bli mett uten svinn

•samarbeidet med frivilligheten og NAV IO

•sosial kompetanse

 

Kvadruppel helix

•samarbeidsmodell for praksis, verdiskapning og innovasjon.

   Modellen er sammensatt av aktørene:

•forskere (akademia)

•næringsliv

•frivillighet

•kommune (offentlig sektor)

«Unge kokker», Nofima AS, lokale produsenter, lokale bønder, lokale butikker, lokale institusjonskjøkken, helselag, bygdekvinnelag, sanitetsforening og andre

Kontakt

Eva Støbakk
folkehelsekoordinator
E-post
Mobil 918 63 323
Fant du det du lette etter?