Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Eier du et hus som står tomt?

En gutt med lyst hår, gule støvler og hvit t-skjorte blir kjørt i trillebår av en mann med blå t-skjorte. Det er blå himmel og sommer.  - Klikk for stort bilde

Det som for deg er et avsidesliggende og forfallent bygg, kan være selve boligdrømmen for andre: Kommunens landbruksavdeling har fått flere henvendelser fra familier som ønsker å flytte til Indre Fosen og bo i landlige omgivelser. Hvis du eier et ubebodd hus eller en gård, så kan det finnes en interessert kjøper der ute.

Folk søker hus

Det siste året har vi sett en positiv trend i at folk ønsker å kjøpe bolig i Indre Fosen. Kommunen har fått flere henvendelser fra personer som ønsker å bo landlig og gjerne med landbrukseiendom. De er motiverte til å restaurere og ta vare på gamle hus istedenfor å bygge nytt. Men på det åpne markedet taper de ofte budrundene - spesielt hvis objektet kan selges som fritidsbolig. 

Derfor oppfordrer vi nå den som kan og vil om å vurdere salg. På denne måten kan vi fylle hus med folk og bidra til at flere kan flytte til Indre Fosen.

Treårsfrist for overføring av landbrukseiendom

Fra 2022 gjelder ny arvelov. Fra nå av må landbrukseiendom overføres fra dødsboet til ny eier innen tre år fra dødsfallet. Landbrukseiendom er i dette tilfellet definert som en eiendom som består av minst fem dekar jordbruksareal eller minst 25 dekar produktiv skog. Der arvelateren (den som etterlater seg arv) døde før 1. januar 2022 regnes treårsfristen først fra 1. januar 2022, dvs. 1. januar 2025. 

Håndbok i overføring av fast eiendom ved arv, skifte og uskifte

Vi tar kontakt med eiere

Framover vil vi ta kontakt med personer som eier hus og gårder som kan være aktuelle for tilflyttere. Vi vil informere om mulighetene for salg og forklare hvordan man eventuelt kan gå fram. Vi kan også formidle kontakt til personer som har meldt sin interesse for hus, men vi fungerer ikke som eiendomsmegler.

Vi har samlet relevant informasjon  Hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine, kan du ta kontakt med kommunen via e-post, kontaktskjema eller sentralbord.