Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hasselvika

Hans M. Mauseth 40 minutter med hurtigbåt fra Trondheim ligger Optimistbyda Hasselvika. Her kan du utforske naturen til lands eller til vanns. 

Hasselvika ligger strategisk til ved innløpet til Trondheimsfjorden. Forsvaret av Norge har vært viktig. Hysnes fort og Brettingen fort har i alle år vært svært sentrale i norsk forsvarshistorie.

Ny i Hasselvika eller vurderer du å flytte hit?

Kontakt kommunens servicetorg. Vi kan hjelpe deg med informasjon eller kontakt med den lokale innbyggerforeninga Forum Hasselvika. 

 

 

 

Les mer om

Kultur- og fritidstilbud

Se fritidstilbud i hele Indre Fosen kommune på indrefosen.kommune.no/fritid

Ballspill

I Hasselvika finner du fotballbaner, skotthyllbane og sandvolleyballbane til disposisjon for allmennheten. Se også Hasselvika IL. 

Fjellhallen på Hysnes

Fjellhallen på Hysnes ble opprettet av tyskerne som okkuperte fortet under krigen. Hensikten var å lage et sikkert fjellanlegg for oppbevaring av våpen og ammunisjon. Etter krigen ble fjellhallen fortsatt brukt til dette formålet frem til midten av 1990-tallet. Etter den tid ble hallen lager for klær og utstyr til forhåndsrekvirerte fartøy, fyr og kystmeldestasjoner i tilfelle det skulle bli nødvendig å utruste hurtig under øvelser, kriser eller krig. Etter at forsvaret la ned driften i Hasselvika ble hallen stående tom en periode før den fikk ny funksjon som konserthall. De hvitmalte veggene og den fantastiske akustikken gir en helt spesiell stemning når lysene slukkes og eneste lyskilde er nærmere 400 telys. I løpet av de siste årene har det vært mange arrangementer her i regi av Hysnes militære museum, men også privatpersoner kan leie hallen til f.eks. konserter, mottakelse i forbindelse med bursdag eller bryllup og lignende.

Facebook: https://www.facebook.com/fjellhallen

Actionbilde av tre personer som kjører motorcross - Klikk for stort bilde Fosen motorklubb Fosen Motorklubb - FMK

Fosen Motorklubb ønsker å bidra med et godt fritidstilbud for barn og unge. Lyst til å prøve en fartsfylt idrett? Besøk vårt motorcrossanlegg i Hasselvika i Indre Fosen. Hovedbane 1240 m lengde og 6 m bredde.
Egen barnebane, ATV bane, snøscooter, tidtakings bod og kiosk/garasje/verksted
Klubbhus – møterom, sanitær- og garderobeanlegg

Facebook: https://www.facebook.com/FosenMK
Hjemmeside: https://fosenmotorklubb.no/

Adresse: Guruliveien 133, 7112 Hasselvika, tlf: 488 48 940

 

Hasselvika barnelag

Samlinger for alle barn fra 0 år og oppover på skolen i Hasselvika:

Aktiviteter: Hobbyarbeid, gym, baking, sang, andakt

Facebook: https://www.facebook.com/groups/102327686557738

Hasselvika IL

Lokalt idrettslag som ble stiftet i 1926.

 • Familidager, markadager, natursti
 • Fotball
 • Skidager, karusellrenn for barn
 • Orientering, terrengløp
 • Egen lysløype (med oppkjørte sport når det er forhold)
 • Kvernaløpet
 • Fotballbaner
 • Sandvolleyballbane
 • Klubbhus for utleie

Facebook: https://www.facebook.com/HasselvikaIL

Hasselvika kirke

Hasselvika kirke i Rissa (i dag Indre Fosen) ble tegnet av Claus Hjelte, og tegningene ble godkjent i 1937. Kapellet (som det opprinnelig var) ble imidlertid vigslet først i 1951. Det er en langkirke i tre som ifølge kirkeleksikonet har 200 sitteplasser. Kirken har tårn i vest-sørvest, og koret er rett avslutttet. Den røde kirkens høye og smale vinduer er karakteristiske.

Det er orgelgalleri innenfor inngangen, og koret åpner seg mot skipet i sin fulle bredde. Korgulvet er hevet tre trinn over skipets gulv. Alterbildet er malt av Herman Willoch og dekker hele korets fondvegg. Prekestolen står i koråpningens høyrekant og er i likhet med døpefonten holdt i samme stil som korets sidevegger. Ifølge Norsk orgelregister er orgelet bygget av Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk, muligens i 1982. Kirken er omgitt av kirkegården.

Hasselvika Mannskor

Hasselvika Mannskor  består av en håndfull sangglade karer fra Hasselvika. 

Hjemmeside: https://www.klubbinfo.no/hmk/index.html

Hasselvika Musikklag

Hasselvika Musikklag, Hasselvika ble stiftet i 1901. Det var daværende sersjanttrompeter ved Agdenes festning, Tomas Aassved, som tok opp tanken å stifte et hornmusikklag. Laget hadde ved starten 8 medlemmer. Instruktøren, Tomas Aassved, spilte til å begynne med trekkbasun. Odin Skav-haug var lagets første formann.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/414891961935164

Hasselvika Sanitetsforening

Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon med 40.000 medlemmer fordelt på 600 lokalforeninger. I 125 år har våre frivillige bidratt gjennom aktiviteter og fellesskap, og stått i front for kvinneliv og folkehelse.

Hjemmeside: https://sanitetskvinnene.no/hasselvika-sanitetsforening

Hasselvika Skolekorps

Stiftet i 3/3-1966

Facebook: https://www.facebook.com/groups/876866222428447

Hasselvika Spællsytjlag

Spællstytjlaget er ei lita men driftig revygruppe med tilhold i Hasselvika. Lager filmaviser, revyer mm. 

Facebook:https://www.facebook.com/spillstykke

Heim festival

En helt spesiell musikkfestival med egen festivalcamp: https://www.heimfest.no/

Hysnes Husflidlag

Torsdager: 14.00 – 20.00 Åpen butikk, 14.00 – 17.30 Sy og vevloft, 17.30 – 20.00 Husflidskaffe

Åpen butikk med mye fint håndarbeid. Sy- og vevloft: Her kan du ta med dine syprosjekter, din symaskin eller håndsøm og sy sammen med oss. Vi har flere vever som er satt opp, ta kontakt for å avtale bruk av vevene. Husflidskaffe: håndarbeid og salg av kaffe og kaker. Medlemsmøter siste torsdag hver måned kl.17.30

Vi holder til i et hus fra 1915 i gamle Hysnes Fort ("Grønnhuset"), som tidligere var militært område. Husflidslaget ønsker å gi et tilbud og være et møtepunkt til alle i Indre Fosen Kommune som er interessert i husflid. Vi har aktivt lag med bl.a. kurs, snekkerverksted og Ung husflid

Facebook: https://www.facebook.com/Hysnes-husflidslag-221240501241574

Hysnes militære museum

Hysnes militære museum har beliggenhet i den gamle kommando (KO) plassen på Hysnes fort. Museets hensikt er å ta vare på historien om Agdenæs befestninger fra grunnleggelsen i 1896 og frem til nedleggelsen 1. januar 2003. Agdenæs befestninger besto av de tre fortene Hysnes, Brettingen og Hambora. Hensikten med fortene var å ha et siste forsvar på sjøveien til Trondheim.  Oppbygningen av museet startet 10. desember 2004 og er et privat foretak. Siden bygningene hadde stått tomme og uten varme eller avfukting over lengre tid var det nødvendig med omfattende arbeid før dørene kunne åpnes. Innsatsen som har blitt nedlagt er anerkjent med Rissa kommunes kulturpris og senere kongens fortjenestmedalje i 2011.

Vi har åpent kl. 13.00 - 17.00 hver søndag i sommerhalvåret.

Ta kontakt for besøk utenfor åpningstiden.

Facebook: https://www.facebook.com/HysnesMilitaereMuseum

Hjemmeside: http://www.hysnesmuseum.no/

Hysnes Ungdomsklubb

Hysnes Ungdomsklubb holder til i Velferdsbygget i Hasselvika og bygger på å skape identitet og tilhørighet. Her har vi bla: musikkrom, samlingsplass, biljard og bordtennisbord. Et tilbud for ungdom fra det året de fyller 13.

Facebook: https://www.facebook.com/Hysnes-Ungdomsklubb-110687478110485

Hjemmeside: https://velferdsbygget.no/hysnes-ungdomsklubb

Stiftelsen HAV

Stiftelsen HAV er under etablering i Hasselvika og tilbyr skoleklasser, næringslivet og besøkende unike opplevelser med utgangspunkt i havet og den tradisjonelle kystkulturen. I sentrum står den nybygde seilførende Jekta "Tordenskjold" som ble ferdigstilt og sjøsatt i 2019. Stiftelsen har overtatt og renovert deler av den verneverdige bygningsmassen etter at Forsvaret avviklet sin virksomhet og tilbyr i dag mere enn 60 overnattingsplasser med utgangspunkt i den historiske "Kommandantboligen" fra 1923 og befalsforlegningen på området. Stiftelsen ønsker å fremme kunnskap om havrommet og skal bidra til økt oppmerksomhet på klima- og miljøutfordringene vi står ovenfor. Bruk av ny teknologi som undervannsdroner vil gi de besøkende helt unike opplevelser og innsikt om livet i havet.

I tillegg har de tatt på seg å drifte den flotte fyrlykta på Hysneståa.

Velferdsbygget

Hasselvika har til alle tider hatt en sterk frivillighetskultur og lokal stå-på-vilje. Dette kommer ikke minst til uttrykk når man ser det mangfold av frivillige foreninger og lag som finnes i nærmiljøet. Felles for mange av disse er behovet for en sentral møteplass og egnede lokaler. Velferdsbygget vil kunne være med å støtte opp rundt alt det positive arbeidet som gjøres for å skape fellesskap, godt oppvekstmiljø og aktivitetstilbud for alle ved å tilrettelegge for en møteplass hvor mange ulike foreninger/lag og frivillige gis gode rammevilkår for sine aktiviteter. 

Facebook: https://www.facebook.com/Velferdsbygget.no

Hjemmeside: https://velferdsbygget.no/

 

Friluftsliv

Landskapsbilde av et skispor mellom trærne, under blåhimmel. - Klikk for stort bildeFjellturer

I nærområdet finnes det flere merkede turstier eller fjelltopper for de som ønsker litt lengre turer. Se turforslag på ut.no. Her er noen forslag: 

Nebbesheia: https://ut.no/turforslag/118122/nebbesheia

Sykkeltur via Hasselvika:  https://ut.no/turforslag/117423/rissa-rundt-pa-sykkel-lang-runde-om-hasselvika-rakvag-og-haugsdalen

Brettingsfjellet:  https://ut.no/turforslag/117488/brettingsfjellet

Ski

Her er det flotte skimuligheter! Hasselvika har lysløype der Hasselvika IL kjører opp skispor.

Fiske

Hasselvika er viden kjent for sitt rike artsmangfold og gode fiske. Enten du står på land eller i båt. Laksefiske har vært en viktig tilleggsnæring her.

Jakt

I Hasselvika er det gode jaktmuligheter på både storvilt og småvilt.

Badestrand

I Hasselvika er det flere flotte badestrender og bademuligheter i ferskvann. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Overnatting, båthavn, servering

Hasselvika Gjestgiveri

Her kan du bo mens du utforsker naturen til lands eller til vanns, delta på daglige arrangement eller slappe av på svaberget. 

Gjestgiveriet leies vanligvis ut til bedrifter, bryllup eller andre større tilstelninger.

Gjestgiveriet har både enkeltrom, dobbeltrom og firemannsrom. Hvert rom har eget toalett og dusj. Gjestgiveriet har også fellesarealer inne i kafeen, ute på terrassen og i hagen.

Se https://www.hasselvikagjestgiveri.com/

​Facebook: https://www.facebook.com/Hasselvikagjestgiveri

Ammunisjonsarbeidshuset på Hysnes – Overnatting og selskap

Ammunisjonsarbeidshuset på Hysnes ble bygd i 1954 og var tilknyttet ammunisjonslageret i fjellhallen som ligger rett over veien. I tiden etter at forsvaret ble nedlagt i Hasselvika har huset stått tomt, men nå er det oppusset og tilrettelagt for utleie i forbindelse med små selskaper (opptil 30 personer) eller overnatting. Huset har et soverom med plass til to (i køyeseng) samt mulighet for ytterligere to personer på oppblåsbar madrass. I tillegg er det også fullt utstyrt kjøkken samt adskilt dusj og toalett.

Ammunisjonsarbeidshuset ligger i nærhet til fine friluftsområder, fiskeplass, hurtigbåthavn, dagligvarebutikk og cafe/pub

Facebook:https://www.facebook.com/Ammunisjonsarbeidshuset-p%C3%A5-Hysnes-Overnatting-og-selskap-1789851114620986

Sjursvika Båtforening - Gjestehavn

 www.sjursvikabf.com

Sjursvika Båtforening ble grunnlagt 1986, og har i dag 59 båtplasser. Havna har klubbhus (Johannesstua) som kan leies etter avtale. Grillhus til fri benyttelse. Flere terrasser med bord og benker. Innbydende dusj og toalettfasiliteter + vaskemaskin. Også handikaptoalett. Ca 1 km til butikk med dagligvarer og bensinsalg. Det er salg av rimelig diesel i havna.

Posisjon: N63 37.154 N - E009 49.129 E

Hasselvika båtforening - Gjestehavn

Hasselvika småbåthavn kan by på nærmere 90 m med gjestebrygge. I nærheten av havna er det flott turterreng med tilrettelagt fiskeplass for rullestolbrukere. Det lønner seg også å ta en kjapp tur opp til toppen av gamle Hysnes militærleir. Utsikten er en av de flotteste i Trøndelag. Lokale krefter har også innredet et militærmuseum på stedet som er åpen i sesongen.

Nærbutikken på havna selger daglig ferske bakervarer, aviser og det man trenger for et hyggelig opphold i Hasselvika. Serveringsstedet “Naustet” kan by på god mat og drikke. På terrassen eller i trivelige lokaler direkte ved havna serveres mat og forfriskninger av alle slag.

I Hasselvika finnes det også en fin lekeplass og rundt havna er det satt opp hyggelige plasser med benker og mulighet for grilling.

Hurtigbåtanløp
Vindforhold: Bare nordvestlig vind kan ta ved innseilingen.
Havnedybde: 5 meter
Fortøyningssystem: Flytebrygge med pullert.
Drivstoffylling på hurtigbåtkaia. Bensin og diesel.

https://hasselvika-bf.no/

Facebook: https://www.facebook.com/hasselvikabatforening

Naustet Cafe & Pub As

Kjempekoselig kafe og pub lokalisert i den fantastiske havna i Hasselvika, men større terrasse enn innendørsområde. 

Hysnesveien 65, 7112 Hasselvika
Facebook: https://www.facebook.com/naustet.hasselvika/

Båtturer med Skoglunds Fjord- og Fisketurer

Båtturer med oss gir spennende opplevelser fra Trøndelags kystlandskap. Med skjærgård og lune fjorder, kan du på få kilometer nå lyngheier, bratte fjell og daler. Vi holder til på halvøya Fosen som er kontrastenes land. Mellom ytterpunktene finner du kulturlandskap, skoger, ville elver og stille bekker og vann. 

Skoglunds fjord- og fisketurer tilbyr båtturer med egen skipper i Trøndelag. Båten er en moderne 36 fot Viknes 1030 og kan ha inntil 11 passasjerer. Båtturene kan være rundturer, sightseeing, blåturer, guidede turer, fisketurer, skyss-turer eller rett og slett en avslappende tur på sjøen. Det kan være kortere båtturer, halvdagsturer eller heldagsturer

Båten har base i Hysnes havn i Hasselvika, på Fosen. Alle turer er med utgangspunkt og ankomst i Hasselvika, men andre avgangssteder og ankomststeder kan avtales. Dersom dere starter båtturen i Hasselvika kan dere komme hit med hurtigbåt, buss eller bil.

Vi samarbeider med spisesteder og overnattingssteder i hele Trøndelags-regionen slik at turene kan kombineres med disse stedene om ønskelig. Vil du helst nyte mest mulig av turen ute på havet kan vi tilby enkel servering om bord i båten. 

Det blir gjennomført turer langs Kystpilegrimsleia til de 7 nøkkelpunktene fra Kvernes sør for Kristiansund og til Nidarosdomen i Trondheim. Her vil det være mulighet for omvisning i samarbeid med Nasjonalt Pilegrimssenter.

Vi ønsker at DU skal ha en trygg og opplevelsesrik turopplevelse. Båten er sertifisert og utstyrt med alt av nødvendig sikkerhetsutstyr for passasjertransport og skipper har selvfølgelig alle nødvendige sertifikater for den type virksomhet.

Alle turer er med værforbehold.

https://skoglundsfjordogfisketurer.no/

Facebook: https://www.facebook.com/Skoglunds-fjord-og-fisketurer-101628308234480

Bedrifter i Hasselvika

Belles – Vaskebyrå

Belles er et vaskebyrå som tilbyr vasketjenester i Rissa, Stadsbygd, Hasselvika og Fevåg

Hjemmeside: https://belles.no/

Facebook: https://www.facebook.com/Belles-100301365094813

Bu Villsaulag & Bjørnehiet

 • Besøksgård med både hester, sau, høner og kaniner
 • Salg av kjøtt av villsau
 • Salg av skinn av villsau

«En liten flokk med sau
Som gir oss ull, kjøtt og skinn
Dem smake best som dau
Vær snar, for alt forsvinn»

Facebook: https://www.facebook.com/Bu-Villsaulag-580620705340850/

Fosen Elektro

Fosen Elektro er et elektronikk-firma i Hasselvika som hovedsakelig produserer radiofjernstyringer for landbruk og industri. Produksjonen startet i 1984.

Facebook: https://www.facebook.com/Fosen-Elektro-Siving-Arne-H%C3%A5rberg-271872469602033/

Foto – Elise Maalø

Hjemmeside: http://spesiellise.com/

Globolyd Studio AS

Et profesjonelt lydstudio, arbeidsplass for komponering, arrangering, filmmusikk, videoproduksjon etc.

v/ Truls Waagø Hysnesveien 45 7112 Hasselvika

http://www.globolyd.no/

Joker Hasselvika

Velkommen til Joker Hasselvika! Vi ligger i sentrum av Hasselvika og har alle de varene du trenger til hverdags og litt til.

Vi har Post i Butikk, tipping og salg av bensin, gass, fiskeutstyr, gaveartikler, leker og jernvarer. Vi har også blomster og planter. Hos oss finner du også alltid Ukens Joker og andre gode tilbud. Ukens Joker er en vare du bruker mye av, fra en leverandør du stoler på, til en pris som gjør deg skikkelig glad. Og skulle varen være utsolgt, får du den samme varen til samme pris - uken etter.

Vi garanterer også at du alltid får butikkstekt brød hos oss, uansett når du kommer. Finner du ikke det, steker vi et for deg mens du venter. Og kan du ikke vente, får du et halvstekt brød gratis som du kan steke ferdig selv som plaster på såret.

Vi er et lite samlingspunkt her i bygda og har også en hyggelig kaffekrok med gratis kaffe hvor store og små kan slå seg ned.

Butikken ble etablert i 1878 som en familiebedrift. I dag er det fortsatt samme familie som eier butikken, men med Jørgen Sannan som kjøpmann. Jørgen og resten av gjengen her på Joker Hasselvika ønsker deg velkommen som kunde!

Facebook:https://www.facebook.com/jokerhasselvika

Hasselvika Samdrift DA

Samdriftsfjøs i Hasselvika

Facebook:https://www.facebook.com/pages/Hasselvika%20Samdrift/348948098510138/

Helseforetaket Unicare

På Unicare Helsefort arbeider vi etter en biopsykososial modell for å se hele mennesket i rehabiliteringsprosessen. Vi benytter kognitiv atferdsterapi (Acceptance and Commitment Therapy – ACT), tilpasset fysisk trening, undervisning og veiledning relatert til livssituasjonen samtidig som vi har tett kontakt og samhandling med øvrig helse- og sosialtjeneste og det øvrige nettverket.

 • Treningsenter
 • Kinosal

Hjemmeside: https://unicare.no/tjenester/rehabilitering/vare-enheter/unicare-helsefort/

Facebook: https://www.facebook.com/UnicareHelsefort

Hasselvika Osteopatisenter – Anne Elisabeth Hassel

Osteopati er en helseprofesjon der man bruker hendene til å diagnostisere og behandle en rekke plager og smertetilstander. Osteopati baserer seg på de medisinske fagene anatomi, fysiologi, biomekanikk, nevrologi og sykdomslære. Osteopati tar utgangspunkt i at god funksjon og helse avhenger av at alle kroppens systemer, det vil si muskel- og skjelettsystemet, bindevevsystemet, nervesystemet og det sirkulatoriske systemet fungerer optimalt sammen. Osteopati er en helhetlig tilnærming som ivaretar deg på en god måte. Når du kommer til en osteopat kan du forvente at du blir sett og hørt. En osteopat finner sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag.

Hasselvika Transport

Transport for anleggsbransjen. Bilhenger eller tipp-semi. Har også maskinhenger med fire aksler. Driver også med brøyting, strøing, kantklipping, kosting og dekksalg for stort og smått.

Facebook: https://www.facebook.com/Hasselvika-Transport-185378498170142/

Hasselvika Tømrerservice

Vi utfører alt fra nybygg, tilbygg, renovering og reparasjoner.   

Hjemmeside: https://hasselvikats.no/

Facebook: https://www.facebook.com/hasselvikats

Hytter og Hus – Trond Wean

Vi tilbyr følgende:

 • Tømrer- og snekkerarbeid
 • Mur- og flisarbeid
 • Hyttetomter
 • Vedproduksjon
 • Våtrom: Trond har markedets beste våtromskurs som baserer seg på BVN. Det er foreløpig bare et fåtall bedrifter i Norge som har denne sertifiseringen, som er den beste garanti for et sikkert baderom pr idag.

Er godkjent Protan Våtromsinstallatør med autorisasjon for legging av våtromsmembran. Varmluftsveising av heldekkende membran i våtrom.

Hjemmeside: http://www.hytteroghus.com/

Rønningan Gård As

Utleie av maskiner og utstyr

Facebook: https://www.facebook.com/hasselvikautleie

Hjemmeside: https://www.tommyhassel.no/

Torvik Fjellsprengning As

Vi utfører alle sprengningsoppdrag over jord. Alt fra håndholdt utstyr, til pukkverkssalver.

Facebook: https://www.facebook.com/Torvik-Fjellsprengning-As-108073287719152

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se bilder fra Hasselvika