Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Rissa

Landskapsbilde fra aleen ved Reins Kloster - Klikk for stort bildeBo i Indre Fosens kommunesenter! Rissa ligger ved Trondheimsfjorden, med sentrum etablert ved innsjøen Botn. I Rissa bor det omtrent 3500 innbyggere, hvorav ca. 2 900 i sentrum. 

Ny i Rissa eller vurderer du å flytte hit?

Ta gjerne kontakt med Rissa Bolyst. En av våre velkomst-verter hjelper deg med lokal informasjon, skaffe sosialt nettverk eller bare møtes for en prat. 

​Finn info om:

Fritidstilbud, lag og foreninger i Rissa

Dette er noen av de lokale tilbudene i Rissa. Se flere tilbud i hele kommunen på indrefosen.kommune.no/fritid

Oversiktsbilde av bassenget Terapibadet. - Klikk for stort bildeTerapibadet i Rissa sentrum driftes av Rissa Sanitetsforening. Det kan leies av familier, venner og treningsgrupper i perioden september-mai. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunst, kultur, museum

I Rissa finner du bl. a.

Rissa kunstforening

Indre Fosen kulturskole

Rissa Bygdemuseum ved Reins Kloster og Persenrommet i Reinsgrenda.

Rissa Ungdomslag (teater)

KulturCompagniet setter opp en rekke forestillinger

Strømmensbrygga

Dette er noen av de lokale tilbudene i Rissa. Se flere tilbud i hele kommunen på indrefosen.kommune.no/fritid og perler.info

 

Friluftsliv og turmuligheter

En gutt ser på en Ole Brum-figur i Hundremeterskogen i Rissa - Klikk for stort bilde Kari Klepp Rissa ligger fint til med utsikt over Botn, en tidevannssjø med rikt fiske og gode muligheter for seiling, roing og skøytesport. Både skogen og Trondheimsfjorden ligger i tilknytning til Rissa, og med så god tilgang til naturen ligger alt til rette for fine turer både sommer og vinter. Her fins kajakker og båter som kan lånes på fritiden, og fine turmål i nærområdet.

Fosen har fint turterreng både for fotturer og skiturer, og er ofte beskrevet som et "Norge i miniatyr". Er vi heldige, blir det skøyteis om vinteren. Vi har også gode fiskemuligheter, både med stang, flue, snøre og garn. Fosen har lav tregrense, så selv om skolen ligger like ved fjorden, er det kort til tregrensa og høyfjellsfølelsen. 

Se turforslag på ut.no

Finn oppkjørte skiløyper

Lån fritidsutstyr gratis

Trenger du mer lokal informasjon?

Spør på Facebook-gruppa Oppslagstavle for Indre Fosen kommune eller kontakt Rissa Bolyst

Barnehager og skole

Rissa har til sammen fire barnehager:

Høgåsmyra barnehage

Skogly friluftsbarnehage

Fosnaheim Naturbarnehager og 

Tryllefløyten musikkbarnehage

Åsly skole 

Nytt skolebygg sto ferdig i 2016. Åsly er en barne- og ungdomsskole (1-10) i Rissa sentrum. Her finner du også kommunens hovedbibliotek og en kultursal. Ved siden av skolen ligger bl.a. idrettshall. 

Fosen folkehøgskole

Fosen folkehøgskole er en økologisk folkehøgskole hvor du møter elever og lærere som brenner for en bærekraftig og økologisk utvikling. Skolen har linjer som seiling, båtbygging, økologisk småbruk, tekstil, søm og tradisjonshåndverk, sjølberging, samt minihus.

 

Et variert næringsliv

Et variert næringsliv Det er et bredt spekter av spennende bedrifter i Rissa. Her finner du flere industribedrifter, bygg- og anleggsfirma og en sterk handelsnæring. I tillegg er det flere som produserer lokalmat av høy kvalitet. Stikkord arbeidsplasser: CNC- operatører, sveisere, tømrere, ingeniører, bank, forsikring, økonomi og regnskap. Selgere, barne- og ungdomsarbeidere, renholdere, industrimekanikere, rørleggere, saksbehandlere, prosjektledere, murer, butikkmedarbeidere, malere, bilmekanikere, betongarbeidere, elektrikere, helsefagarbeidere, sykepleiere og mange flere

Fosen Yard er hjørnesteinsbedriften som bygger skip og havmerder m.m. I nabolaget her finner du også Servi Group, blåskjellprodusenten Snadder og Snaskum, murerfirmaet Ragnar Skånøy AS, Rissa Betong og Vikingbase m.fl. Entreprenørfirmaene Pallin AS og P. Bakøy er store innen hhv. grunnarbeid, og bygg. Rissa Kraftlag er det lokale kraftselskap som har et bredt repertoar innen elektro, energi, fiber, IKT og solceller

Seniortilbud

I Rissa finner du blant annet:

  • en rekke gode restauranter og kafeer (se maps.google.com)
  • et godt utbygd næringsliv med bla. flere kjøpesentre
  • et rikholdig turmiljø
  • Rissa Seniordans
  • Treningssentre
  • Rissa pensjonistforening
  • Rissa sanitetsforening
  • Indre Fosen hagelag
  • Legekontor, fysioterapi, dagsenter mm.
  • Ulike bo-tilbud
Beliggenhet: reise til og fra Rissa

Rissa ligger ved Trondheimsfjorden, med sentrum etablert ved innsjøen Botn.

- Fra Rørvik fergeleie er det ca. 30 minutters kjøring til Rissa via FV715/718.

- AtB har et godt rutetilbud med regelmessige bussavganger mellom Trondheim og Rissa .

- Ca. 20 min. kjøring til hurtigbåt mellom Vanvikan og Trondheim.

- Ca. 20 min. kjøring til hurtigbåt mellom Hasselvika og Trondheim, eller Brekstad. 

Ta en titt på Rissa

Se også Google maps for lokale steder av interesse