Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bekymringsmelding

Hvis du er bekymret for et barn eller en ungdom, skal du kontakte barnevernet. Barn og ungdom kan selv ta kontakt, hvis de ønsker det.

Når bør du melde fra?

Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg,  bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder.

Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Det er barnevernets jobb å vurdere hvordan meldingen skal følges opp. Din oppgave er å sørge for at barnevernet får vite om barn og unge som har det vanskelig.

Dersom du melder fra kan dette bidra til at barnet og barnets familie får den hjelpen de trenger. De aller fleste som får hjelp av barnevernet får hjelpen hjemme.

Slik leverer du en bekymringsmelding

Du kan ringe 417 02 460 eller sende brev digitalt eller per papir til barnevernet. Du kan velge å være anonym.

Aldri send bekymringsmeldinger per e-post eller sms!

Digital bekymringsmelding

 Bekymringsmelding per papirpost (PDF, 336 kB)

Du kan enten skrive den ut og fylle ut for hånd. Hvis du vil skrive på PC, laster du ned fila (via nedlastings-knappen i nettleseren din), fyll inn, lagre. For å sende i posten: print ut skjemaet på papir og send per post til:

Fosen barneverntjeneste
Postboks 23
7101 Rissa 

Hva skjer videre?

Vi vil i løpet av ei uke avklare om det du er bekymret for, er noe som må følges opp. Vi tar da kontakt med barnet eller ungdommen, foreldrene og andre som kan si noe om det bekymringen gjelder.

Om det er behov for hjelp, finner vi i samarbeid med barnet eller ungdommen og foreldrene tiltak som skal bidra til positiv endring i familien.