Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Foreldregruppe med veiledning

Klikk for stort bildeEt gratis lavterskel-tilbud til deg som har barn i alderen 0 til 18 år.

Gjennom samlingene kan du møte andre foreldre i grupper for å utveksle erfaringer om forholdet til barna. På kurset bruker dere hverandre, og diskuterer utfordringer som foreldre møter i hverdagen, f.eks. leggetider, skjermtid, måltid osv.

Meld din interesse

Ved å sende inn skjemaet, melder du din interesse for å delta i ei foreldregruppe. Navnet ditt blir da sendt til en foreldreveileder i nærheten av der du bor. Veilederen vil ta nærmere kontakt med deg for informasjon om aktuelle datoer og tidspunkt for foreldregruppe. Dette skjemaet er ikke ei bindende påmelding.

Last ned brosjyre (PDF, 913 kB)

Målet med foreldregruppene

Hovedformålet med gruppene er å påvirke dine positive opplevelser av barnet ditt. 

Dette innebærer

  • At du tilpasser omsorgen til barnets egne behov og initiativ, og blir bevisst på å se barnets tilstand og behov.
  • At du styrker din selvtillit som forelder.
  • Å fremme en en sensitiv og uttrykksfull kommunikasjon mellom deg som omsorgsgiveren og barnet ditt, slik at det følelsesmessige forholdet mellom dere blir positivt og utviklende.
  • Å fremme et berikende og stimulerende samspill mellom omsorgsgiveren og barnet, for å utvikle og veilede barnets opplevelser og utspill i forholdet til omverdenen.

Foreldreveiledning følger programmet ICDP (International child development programme). ICDP handler om å fremme barns psykososiale utvikling. Du kan lese mer om ICDP på deres hjemmeside.

Hvem kan melde seg på kurset?

Foresatte som har barn i alderen 0 – 18 år.

Hvor og når holdes kurset?

På barnehager eller andre steder i Indre Fosen kommune. 

Ei foreldregruppe møtes 8 kvelder, og hver samling varer 1,5 til 2 timer. For foreldre som deltar gjennom introduksjonsprogrammet er det opptil 12 gruppemøter, og her benyttes tolk.

Hvem holder kurset?

Sertifiserte kursledere fra barnehager, helsestasjoner, voksenopplæring og innvandringstjenesten og barnevernstjenesten i Indre Fosen kommune.  . 

Må begge foresatte delta?

Det er veldig bra om begge foreldrene deltar, men det går fint om bare en deltar også.

Kurset er gratis.
 

Kontakt

Ta kontakt med din lokale barnehagen eller meld din interesse via dette skjemaet. Du kan også ringe kommunens sentralbord

 

Mange foreldre kjenner seg nok igjen i denne filmen:)

Kontakt

Dagrun Fissum Solli
enhetsleder Barnehage
E-post
Mobil 959 41 290

medlem av styringsgruppa "Inkludering på alvor", som representant for barnehagene