Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fysioterapi

Fysioterapitjenesten i Indre Fosen kommune består av kommunalt ansatt fysioterapeuter og private fysioterapeuter som har driftsavtale med kommunen. Vi har tre lokalisasjoner; Rissa, Vanvikan og Leksvik. Vårt kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon.

Hvem kan få tjenesten?

Vi jobber med personer i alle aldre, både spedbarn, barn og ungdom, voksne og eldre. Du trenger ingen henvisning fra lege for å motta fysioterapi. Ta direkte kontakt med fysio- og ergoterapitjenesten.

Hva kan fysioterapeuten hjelpe deg med?

Fysioterapeuten kan hjelpe deg med å behandle skader og sykdommer som gir smerter og nedsatt funksjon i muskelskjelettsystemet. Hvis du har skadet deg, er operert eller av andre grunner har nedsatt funksjonsevne bør du ta kontakt. En fysioterapeut jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. Du vil først få en undersøkelse og vurdering av hva fysioterapeuten mener kan være årsak til dine problemer, og videre en vurdering av hvilke tiltak som kan settes inn. Måler er at du skal utvikle, gjenvinne, eller opprettholde funksjonsnivået ditt, utnytte dine egne ressurser og bidra aktivt til å få en bedre helse.

Hvordan jobber fysioterapeuten?

Fysioterapeuten undersøker og behandler personer i alle aldre. Vi jobber både individuelt rettet, gruppebasert og med helsefremmende og forebyggende tiltak på samfunnsnivå. Vi har et tett samarbeid med annet helsepersonell i vårt arbeid, og reiser ut til blant annet barnehager, skoler og rehabiliteringsavdelinger på sykehjem.

Trenger jeg henvisning?

Du trenger ikke henvisning for å oppsøke fysioterapeut. Du trenger kun å fylle ut et skjema slik at vi får de nødvendige opplysninger vi har behov for. Opplysningsskjemaet finner du i vår resepsjon på de ulike lokalisasjonene. Du kan også ringe direkte til oss, så mottar vi opplysninger per telefon. Vi tar deretter kontakt med deg så raskt vi har kapasitet.
 

Behandlingssted

Vi har lokaler både i Rissa, Vanvikan og Leksvik. Når du fyller ut opplysningsskjema, er det mulig å velge ønsket behandlingssted. Vi gjør oppmerksom på at det kan være ulik ventetid på de forskjellige lokalisasjonene.
 

Pris for tjenesten

Du må betale en egenandel når du har time hos en fysioterapeut. Se oppdaterte takster her. 

Treningsgrupper

Trening har stor betydning for å bevare en god helse og mestre hverdagen på best mulig måte. Det er en egenandel for å delta i gruppetrening. Ta kontakt med oss for påmelding.

Vi tilbyr følgende grupper:

Leksvik

  • Sterk og stødig- gruppe: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av styrke- og balansetrening. Tilbudet er for eldre hjemmeboende, som kan gå uten ganghjelpemiddel.
  • 60+: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av generell styrke- og bevegelighetstrening. Tilbudet er for personer over 60 år som ønsker å opprettholde god styrke og funksjon som et forebyggende tiltak. På grunn av stor pågang har vi opprettet to ulike grupper per uke.

Rissa

  • Balansegruppe: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av styrke- og balansetrening. Tilbudet er for eldre personer, og deles inn i to nivåer.
  • Bassenggrupper: Her har vi flere ulike gruppetilbud, det er egne grupper både for barn, gravide og eldre.

Kontakt

Kontakt Leksvik

Kontakt Rissa

​​​​​​​Kontakt Vanvikan​​​​​​​

Kontaktinfo, virksomhetsleder

Fant du det du lette etter? Ta kontakt med oss på telefon 74 85 51 00 eller postmottak@indrefosen.kommune.no hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter. Ikke legg igjen personopplysninger i kommentarfeltet.