Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ras i Leksvik

Det har gått et ras på Hjellup i Leksvik.  Vi oppdaterer saken på forsiden av vår hjemmeside.
 

 

 

 

 

Fysioterapi

Fysioterapitjenesten i Indre Fosen kommune består av kommunalt ansatt fysioterapeuter og private fysioterapeuter som har driftsavtale med kommunen. Vi har tre lokalisasjoner; Rissa, Vanvikan og Leksvik. Vårt kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon.

Hvem kan få tjenesten?

  • Barn under 16 år som har behov for fysioterapi.
  • Voksne som allerede mottar flere tjenester fra kommunen, kan du bli henvist til kommunal fysioterapi. Dette er tjenester som hjemmetjeneste osv.  Hvis du har alvorlig sykdom med hurtig progresjon, kan legen din henvise deg hit. 
  • Hvis du er voksen, bor hjemme hos deg selv, og har relativt god funksjon, behandles du av privat fysioterapeut. Ta kontakt med fastlegen din for henvisning.

Hva kan fysioterapeuten hjelpe deg med?

Fysioterapeuten kan hjelpe deg med å forebygge og behandle skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Det er for eksempel hvis du har skadet deg, er nyoperert, eller av andre grunner har nedsatt fysisk funksjonsevne. En fysioterapeut jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. Du vil først få en undersøkelse og vurdering av hva fysioterapeuten mener kan være årsak til dine problemer, og videre en vurdering av hvilke tiltak som kan settes inn. Måler er at du skal utvikle, gjenvinne, eller opprettholde funksjonsnivået ditt, utnytte dine egne ressurser og bidra aktivt til å få en bedre helse.

Hvordan jobber fysioterapeuten?

Fysioterapeuten undersøker og behandler personer i alle aldre. Vi jobber både individuelt rettet, gruppebasert og med helsefremmende og forebyggende tiltak på samfunnsnivå. Vi har et tett samarbeid med annet helsepersonell i vårt arbeid, og reiser ut til blant annet barnehager, skoler og rehabiliteringsavdelinger på sykehjem.

Trenger jeg henvisning?

Du trenger ikke henvisning for å oppsøke fysioterapeut. Du trenger kun å fylle ut et henvisningskjema slik at vi får de nødvendige opplysninger vi har behov for. Henvisningskjema finner du i vår resepsjon på de ulike lokalisasjonene. Vi tar deretter kontakt med deg så raskt vi har kapasitet. Du kan også ringe direkte til oss, så mottar vi opplysninger per telefon.

Behandlingssted

Vi har lokaler både i Rissa, Vanvikan og Leksvik. Når du fyller ut henvisningsskjema er det mulig å velge ønsket behandlingssted. Vi gjør oppmerksom på at det kan være ulik ventetid på de forskjellige lokalisasjonene.
 

Pris for tjenesten

Du må betale en egenandel når du har time hos en fysioterapeut. For 2018 er egenandelstaket 2025 kroner. Når dette beløpet er nådd får du automatisk et frikort i posten.

Noen grupper slipper å betale egenandel for undersøkelse og behandling av fysioterapeut:
- barn under 16 år
- personer med godkjent yrkesskade (gjelder også soldater i førstegangstjeneste i Forsvaret)

Fysioterapi: Egenandel ved bruk av kommunalt ansatte fysioterapeuter
Tjeneste Pris
Egentrening for ferdigbehandlede pasienter med mål om å forebygge tilbakefall. Trening etter avtale i kommunens lokaler. 65 kr per trening, per person

 

Kontaktinfo, behandlingssted Leksvik

 

Kontaktinfo, behandlingssted Rissa

 

Kontaktinfo, virksomhetsleder

Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.