Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fysioterapi

Fysioterapitjenesten i Indre Fosen kommune består av kommunalt ansatt fysioterapeuter og private fysioterapeuter som har driftsavtale med kommunen. 

Hvem kan få tjenesten?

Vi jobber med personer i alle aldre, både spedbarn, barn og ungdom, voksne og eldre. Du trenger ingen henvisning fra lege for å motta fysioterapi. Ta direkte kontakt med fysio- og ergoterapitjenesten.

Hva kan fysioterapeuten hjelpe deg med?

Vårt kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon. Fysioterapeuten kan hjelpe deg med å behandle skader og sykdommer som gir smerter og nedsatt funksjon i muskelskjelettsystemet. Hvis du har skadet deg, er operert eller av andre grunner har nedsatt funksjonsevne bør du ta kontakt. En fysioterapeut jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. Du vil først få en undersøkelse og vurdering av hva fysioterapeuten mener kan være årsak til dine problemer, og videre en vurdering av hvilke tiltak som kan settes inn. Måler er at du skal utvikle, gjenvinne, eller opprettholde funksjonsnivået ditt, utnytte dine egne ressurser og bidra aktivt til å få en bedre helse.

Hvordan jobber fysioterapeuten?

Fysioterapeuten undersøker og behandler personer i alle aldre. Vi jobber både individuelt rettet, gruppebasert og med helsefremmende og forebyggende tiltak på samfunnsnivå. Vi har et tett samarbeid med annet helsepersonell i vårt arbeid, og reiser ut til blant annet barnehager, skoler og rehabiliteringsavdelinger på sykehjem.

Trenger jeg henvisning?

Du trenger ikke henvisning for å oppsøke fysioterapeut. Du trenger kun å fylle ut et skjema slik at vi får de nødvendige opplysninger vi har behov for. Opplysningsskjemaet finner du i vår resepsjon på de ulike lokalisasjonene. Du kan også ringe direkte til oss, så mottar vi opplysninger per telefon. Vi tar deretter kontakt med deg så raskt vi har kapasitet.

Behandlingssted

Du finner fysioterapeut i Leksvik, Rissa og Vanvikan. Når du fyller ut opplysningsskjema, er det mulig å velge ønsket behandlingssted. Vi gjør oppmerksom på at det kan være ulik ventetid på de forskjellige lokalisasjonene.

Treningsgrupper

Trening har stor betydning for å bevare en god helse og mestre hverdagen på best mulig måte. Det er en egenandel for å delta i gruppetrening. Ta kontakt med oss for påmelding.

Vi tilbyr følgende grupper:

Leksvik

  • Sterk og stødig- gruppe: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av styrke- og balansetrening. Tilbudet er for eldre hjemmeboende, som kan gå uten ganghjelpemiddel.
  • 60+: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av generell styrke- og bevegelighetstrening. Tilbudet er for personer over 60 år som ønsker å opprettholde god styrke og funksjon som et forebyggende tiltak. På grunn av stor pågang har vi opprettet to ulike grupper per uke.

Rissa

  • Balansegruppe: Gruppa møtes en time i uka, og ledes av fysioterapeut. Timen består av styrke- og balansetrening. Tilbudet er for eldre personer, og deles inn i to nivåer.
  • Bassenggrupper: Her har vi flere ulike gruppetilbud, det er egne grupper både for barn, gravide og eldre.

Priser for fysioterapi

Du må betale en egenandel når du har time hos en fysioterapeut. Se oppdaterte takster her. 

Tjeneste Pris
Egentrening for ferdigbehandlede pasienter med mål om å forebygge tilbakefall. Trening etter avtale i kommunens lokaler. 70 kr per trening, per person
Andre treningsopplegg for grupper etter bestilling fra eksterne: Det skal tas egenandel. Skjønnsmessig vurdering av pris gjøres av virksomhetsleder. Det skal utarbeides skriftlig avtale mellom partene.

Kontakt

Kontakt Leksvik

Kontakt Rissa

Kontakt Vanvikan

Kontaktinfo, virksomhetsleder

Fant du det du lette etter?