Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Psykisk helse og rus

Psykisk helsetjeneste og rus gir tjenester til deg som har psykiske vansker, er i en krise eller i en vanskelig livssituasjon og/eller har et rusproblem. 

Tjenesten er gratis. 

 

Psykisk helsetjeneste

Psykisk helsetjeneste skal hjelpe den enkelte til å mestre sin egen hverdag og sitt eget liv, samt forebygge utvikling av psykiske lidelser. Arbeidet består i å gi forebyggende, behandlende, habiliterende og rehabiliterende tjenester.

Lavterskeltilbud

Du som trenger hjelp selv kan ta direkte kontakt med oss. Du kan også bli henvist via fastlege, NAV og andre instanser. Vi hjelper mennesker i alle aldre.

Rask psykisk helsehjelp 

Rask psykisk helsehjelp er et tilbud til deg som sliter med lette til moderate angst, depresjons- eller rusproblemer, og/eller søvnproblemer. Behandlingen består av individuelle samtaler, veiledet selvhjelp eller gruppekurs. Tilbudet er gratis. Vi er en tjeneste for innbyggere over 16 år i Åfjord, Ørland, Bugn, Roan og Indre Fosen. Les mer og ta kontakt via Fosen helse IKS.

Rus

Gjennom samtaler arbeider vi med kartlegging, vi gir råd, veiledning og motivasjons- og oppfølgingssamtaler. Vi kan henvise til rusbehandling. Vi bistår med å søke om Legemiddelassistert rehabilitering (LAR), og med søknad om ulike tjenester.

Involvering

Vi i Psykisk helsetjeneste og rus, kan være din samarbeidspartner. Sammen kan vi finne ut hva som skal til for at du kan få et best mulig liv, ut i fra dine mål og forutsetninger. Vi har tro på involvering av familie og nettverk i prosessen, og samarbeider gjerne med deg om det.

Pårørende

Psykisk helsetjeneste og rus er også tilgjengelige for pårørende som trenger råd og veiledning.

Andre psykiske helsetjenester

I Indre Fosen kommune finnes også flere ikke-kommunale tilbud innen psykisk helse. Tjenestene krever henvisning:

Kontakt 

Psykisk helsetjeneste og rus har kontorer flere steder i kommunen. Vi har et tett samarbeid med legetjenesten, helsestasjon, Fosen-Teamet, NAV og flere.

Du når oss via hovednummeret 468 04 304 hverdager mellom kl. 08.30 og 15.00. Hvis du trenger psykisk helsehjelp utenfor vår kontortid, kan du ringe legevakta på telefon 116117. 

Kontakt

Psykisk helse og rus hovedtelefon
hovedtelefon
Mobil 468 04 304
John Martin Teigen
enhetsleder Psykisk helse og rus
E-post
Mobil 995 73 536
Rask psykisk helsehjelp Fosen IKS
Tilbud til deg som sliter med lette til moderate angst, depresjons- eller rusproblemer, og/eller søvnproblemer. https://fosen-helse.no/tjenester/rask-psykisk-hjelp/
Mobil 979 69 620
Legevakt
Nasjonalt telefonnummer
Mobil 116117
Fant du det du lette etter?