Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Den kulturelle spaserstokken

Den kulturelle spaserstokken ble opprettet som en statlig tilskuddsordning i 2007. Ordningen ble finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet i fellesskap, og var en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. Målet var å legge til rette for økt samarbeid mellom kultur- og omsorgssektoren. Fra 2015 ble midlene til ordningen tilført rammen til fylkeskommunene, som fikk oppgaven med å finansiere og administrere ordningen videre.

Plan for den kulturelle spaserstokken (PDF, 200 kB)

 

Mål:

  • Å medvirke til at eldre får et tilpasset kulturtilbud gjennom profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet innen alle sjangre på arenaer der de befinner seg i dagliglivet
  • Tilbudet må gjerne skje i samarbeid med kunst- og kulturinstitusjoner, kunstnere og andre kulturaktører på lokalt eller regionalt nivå.

Det vil derfor være viktig å;

  • nytte lokal kulturarv, kunst- og kulturressurser i lokalsamfunnet
  • legge til rette for at eldre selv kan utøve sammen med profesjonelle kunstnere/formidlere sikre at eldre får oppleve profesjonell kunst og kultur

Les mer om kommunens lokale arrangement på facebook; Den kulturelle spaserstokken Indre Fosen kommune

Kontakt

Bård Hindrum
leder Frivilligsentralen (Leksvik)
E-post
Mobil 913 79 984