Hjem for en 50-lapp

Klikk for stort bildeHjem-for-en-femtilapp er en offentlig tjeneste som gjør at ungdommer kan komme seg trygt hjem fra fest for kun en femtilapp.  Ordningen gjelder for ungdom i Indre Fosen kommune i alderen 15 til 22 år.

Tips gjerne arrangøren om denne ordningen. De må søke om å få "Hjem for en 50-lapp" på sitt arrangement.

Søk om å få ordningen til ditt arrangement

For arrangører

Ordninger gjelder for offentlige arrangementer i kommunen. Ungdommene kan ikke bruke tjenesten mellom private boliger eller andre tilstelninger.

Arrangører må søke om å få benytte «Hjem for en 50-lapp».

Søknaden blir behandlet av Indre Fosen kommune. Arrangøren får beskjed om søknaden er godkjent eller avslått.

Hva er kriteriene for å få ordningen Hjem-for-en-femtilapp på et arrangement?

• Ordningen gjelder hjemkjøring natt til lørdag og natt til søndag.
  • Ordningen gjelder i tillegg i romjulen fra 25. desember til og med natt til 1. januar, natt til skjærtorsdag og langfredag i påskeuka, natt til 1. mai og natt til 17. mai.
  • I forbindelse med planlagte arrangementer som festivaler, skoleavslutninger og russefester i regi av ungdomsorganisasjoner/russestyre kan ordningen benyttes på andre dager enn de som er gjeldende i retningslinjene.
  • Ordningen gjelder innen egen kommune.
  • Ordningen gjelder for ungdom i alderen 15 til 22 år.

Hvordan søker vi om ordningen?

Dere må fylle inn dette skjemaet som dere sender inn til Indre Fosen kommune. Skjemaet krever innlogging med elektronisk ID.

Koster det noe for arrangørene?

Nei, kostnadene dekkes av det offentlige.

For brukere av tjenesten

Når kan jeg bruke tjenesten?

Ved offentlige arrangementer som har fått godkjent Hjem for en femtilapp-ordningen. Du kan ikke bruke tjenesten mellom private boliger eller andre tilstelninger.

Hvordan vet jeg at festen jeg skal på har Hjem for en femtilapp-ordningen?

Det vil annonseres på Facebook-gruppa Oppslagstavle Indre Fosen om festen har ordningen.

Hvordan melder jeg meg på tjenesten?

Ring Rissa taxi på telefon 73 85 20 00. Bestillingen skal inneholde fastsatt hentested, hentetid og bestemmelsessted. Bestilling av hjemreise for personer under 18 år må gjøres av foreldre/foresatte. Oppgi fullt navn, adresse og telefonnummer til bestiller.

Rissa taxi oppdaterer på facebooksiden Oppslagstavle Indre Fosen om hvor mange biler som er tilgjengelig til hvert arrangement. Dette vil variere etter hvilke biler som er på vakt på den aktuelle kvelden.

Rissa taxi vil også prøve å oppdatere under innlegget i Oppslagstavle Indre Fosen om hvor mange ledige plasser som er igjen til de forskjellige områdene.

Hva koster det?

Uansett hvor du skal innenfor Indre Fosen, så koster det 50 kroner for deg. Hvis dere er flere i bilen, så betaler alle 50 kroner hver. Turen som bestilles må betales i sin helhet om man ikke dukker opp til avtalt hentetid.

Hvor tidlig må jeg melde meg på ordningen?

Du må bestille så tidlig som mulig, og senest innen kl 21.00 arrangementsdagen. Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser, og førstemann til mølla som gjelder.

Hvor langt kan jeg kjøre taxi?

Det er ingen begrensninger på reiselengde, så lenge det er innenfor kommunegrensene.

Når blir jeg henta?

Ungdommer som er fra 15 til 18 år er seneste hjemreise kl. 01.00. For de som er over 18 år er hjemreisen når arrangementet slutter.

Hvordan får jeg beskjed om at taxien har kommet?

Alle taxiene vil stå utenfor festen ved stengetid og annonserer der hvilken retning de skal.

Les kommunens vedtekter for ordningen her.