Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Veier

I Indre Fosen er det to typer offentlig vei: kommunale veier og fylkesveier. Kommunen har ansvaret for vedlikehold av kommunale veier. Statens vegvesen har ansvaret for fylkesveiene.

Offentlige veier

Med offentlig vei og plasser menes det vei som er åpen for allmenn ferdsel og vedlikeholdes av det offentlige.

Private veier

Private veier og plasser kan være åpne for allmenn ferdsel, men som regel for et begrenset antall brukere, eller ved bompenger. Vedlikeholdet blir ikke utført av det offentlige.

Kommunale veier

Kommunen har ansvaret for vedlikehold av kommunale veier. Se oversikt over kommunale veier her.

Fylkesveier

Trøndelag fylkeskommune har ansvaret for mange av veiene gjennom Indre Fosen kommune. Du finner oversikt på Vegvesenets sider. Fram til Vegvesenet oppdaterer kommunenavnene, må du skrive Rissa kommune og Leksvik kommune, for å finne riktig kart.

Ferje og kollektivtrafikk

Trøndelag fylkeskommune har hovedansvar for overordnet planlegging og drift av lokal og regional rutetransport, inkludert ferjedriften. 

Fylkeskommunen er tilskudds- og takstmyndighet. De har ansvar for skoleskyss og tilrettelagte transporttjenester, saker etter yrkestransportloven som for eksempel løyvemyndighet for ervervsmessig person- og godstransport, samt transportberedskap.

  • Ruteopplysninger får du hos www.atb.no
  • Ferjetider finner du hos Fjord1.
  • Se også reiseinformasjon fra/til Indre Fosen på siden Reise hit.

Fosenvegene

Selskapet Fosenvegen AS har som formål er å arbeide for utbygging og standardheving av hovedvegene i regionen, for å bedre kommunikasjonene internt på Fosen og mellom Fosen og Trondheim. Les mer om Fosenvegenes prosjekter her.

Søknad om avkjørsel

Hvis du ønsker du avkjørsel, må du søke om avkjørselstillatelse. Søknaden en for området blir behandlet etter reguleringsplan og/eller vegloven. Det stilles krav til avkjørselens tilknytning til offentlig vei, og Statens Vegvesen sine normer legges til grunn.

Kontakt

Jan Helge Grydeland
leder Kommunalteknikk
E-post
Mobil 906 61 553
Vannebo Siri
arealsjef
E-post
Mobil 906 48 645
Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.