Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tv-aksjonen 2020 gjennomføres uten tradisjonell bøsseinnsamling

Kampanjebilde av ei grafisk bøsse under havoverflaten.  - Klikk for stort bilde NRK 18. oktober er det tid for TV-aksjonen "Et hav av muligheter". Innsamlinga går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. På grunn av koronapandemien blir det ingen dør-til-dør-aksjon med bøssebærere. Men du kan både samle inn og gi penger.

I og med at all innsamling er digital i år, vil vi gjerne ha din hjelp til å spre budskapet også til de som ikke leser informasjon på internett. 

 

Til deg som vil samle inn

Bli digital bøssebærer! En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no. Hver digitale bøsse får sin egen unike internettadresse på Spleis.

Du kan allerede nå opprette din digitale bøsse, men innsamlingen begynner først 5. oktober.

I mellomtiden kan du redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske:

  • Gå inn på https://blimed.no. Her registrerer du deg og velger kommunen du vil være bøssebærer i.
  • Når du har opprettet din bøsse, kan du gjøre endringer ved å velge «rediger din digitale bøsse». Denne siden kan du dele med venner, bekjente og familie via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt. For å gi penger på bøssa, betaler man med bankkort eller Vipps. 
  • Fra 5. oktober vil alle digitale bøssebærere få beskjed om at innsamlingen er åpnet. 

Alle penger som samles inn på bøssa vil vises på bøssebærerens kommune i statistikken.  

Til deg som vil gi 

5. oktober åpner innsamlinga. Å gi på en digital bøsse er veldig enkelt. Det fungerer som en innsamlingsside på nettet som du kan gå inn på å betale. De digitale bøssebærerne vil bli oppfordret til å dele lenka til sin bøsse med familie, venner og naboer. Om du ikke vil vente med at noen du kjenner tar kontakt, kan du fra 5. oktober finne ei bøsse for hele området Indre Fosen kommune.

Du som giver kan gå til www.blimed.no trykke på «Gi Her» og deretter gi valgfri sum med bankkort eller Vipps. Alle bidrag er anonyme, men om du ønsker kan du velge å sette deg på giverlisten til bøssebæreren.  

Når du har gitt, vil du få tilsendt en kvittering for bidraget ditt. 

  • Du kan gi via vipps eller bankkort. Hvis du har et organisasjonsnummer, så er det mulig å bestille en faktura.
  • Det er ikke mulig å betale med kontanter på en digital bøsse. Hvis du ikke har mulighet til å gi via vipps eller bankkort, men ønsker å gi på til en bestemt digital bøsse, så kan kanskje venner eller bekjente være behjelpelig med å betale inn på bøssa for deg?
  • Hvis du kun har kontanter og ønsker å gi til TV-aksjonen, så er det mulig å gå i banken og sette inn pengene på TV-aksjonens innsamlingskonto:
    8380 08 09005. Da blir pengene registrert i din kommune, som et bidrag fra privatpersoner.

Årets formål

Årets aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene! Les mer om årets aksjon her.