Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Gratis ferieopplevelser til fjells for familier med lav inntekt

Trondhjems Turistforening har fått støtte til å sende flere familier til fjells for spennende sommerferieopplevelser. På Foreningens tilbyr gratis sommerferietilbud til barnefamilier og barn som har lav inntekt, og som kan nyte godt av noen dager til fjells. Frist for innsendelse av søknad er 14.juni for opphold juni/juli, og 12.juli for opphold i august.

Hvis dette er aktuelt for dine barn/familie, kan du ta kontakt med Bård Hindrum ved Leksvik frivilligsentral, 913 79 984, som sender påmeldingen videre til Trondhjems Turistforening.

Alt behandles konfidensielt og vi ber derfor om at dere svarer ærlig på spørsmålene. Merk også at tilbudet har begrensede plasser, og det vil derfor ikke bli gitt tilbud om opphold til alle påmeldte dersom det blir mange søknader.

Gratis opphold gjennom Trondhjems Turistforening DNT er tildelt midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektorater (BUF-dir) for å motvirke eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Flere unge skal få delta på viktige sosiale arenaer, som våre sommertilbud for barn og barnefamilier, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon.

Hvilke tilbud har Trondhjems Turistforening?

Merk at det er begrenset antall plasser per tilbud, og vi kan dermed ikke garantere at alle påmeldte får plass. Det er derfor viktig at dere fyller ut søknadsskjemaet godt slik at vi kan gi tilbud til de som har nytte og glede av oppholdet. Se linkene for mer informasjon.

Newton-camp: For barn mellom 10-16 år.

Fem dager på tur, med overnatting på en betjent fjellhytte. Vi kombinerer forskerglede og turglede, og får en sosial og lærerik uke sammen!

o Uke 26: Jøldalshytta, 13-16 år: https://www.tt.no/aktiviteter/117572/878652/ Nedalshytta, 10-12 år: https://www.tt.no/aktiviteter/117761/878972/

o Uke 27: Storerikvollen, 10-12 år: https://www.tt.no/aktiviteter/117764/878975/

o Uke 32: Storerikvollen, 10-12 år: https://www.tt.no/aktiviteter/117765/878976/

o Uke 33: Nedalshytta, 10-12 år: https://www.tt.no/aktiviteter/117766/878977/

Actioncamp: For ungdom mellom 13-16 år.

Fem dager på tur, med overnatting på betjent fjellhytte. Vått, rått, høyt, og lavt! En uke full med spennende opplevelser og kule øyeblikk.

o Uke 33: Gjevilvassdalen, 13-16 år: https://www.tt.no/aktiviteter/118368/879613/

Friluftskolen: Lær deg Lars Monsen-triksene!

Vi er sammen i fem dager i bymarka, og lærer triksene man må kunne på tur. Man går inn til campstedet sammen hver dag. Dette tilbudet er reservert for innbyggere, eller barn som har mulighet til overnatting privat, i Trondheim, da dette er dagstilbud.

o Uke 27: https://www.tt.no/aktiviteter/118372/879614/ o Uke 32: https://www.tt.no/aktiviteter/118373/879615/

Familiecamp: Fem netter på betjent hytte. Tilrettelagte aktiviteter for barnefamilier.

o Uke 27: Gjevilvasshytta: https://www.tt.no/aktiviteter/117767/878978/ o Uke 28: Storerikvollen: https://www.tt.no/aktiviteter/117769/878980/

Familie-tur: Vi tilbyr kortere turer på 4 dager for familier på hyttene våre.

Da reiser to familier til samme hytte, og deltar på samme aktivitetene. Aktivitetene bestemmes av TTs turleder, og det forventes at både barn og voksne deltar på alle aktivitetene. Det er ikke booket plass på hyttene på forhånd, og hvilke hytter de skal reise til vil bli avklart senere. Avstand fra bil til hytte kan tilpasses, men alle må være forberedt på å tilbringe dagen ute med en del fysisk aktivitet.

TT er i dialog med Unge kokker for å arrangere sommerkurs for barnefamilier,

hvor de lærer å lage sunn og næringsrik mat. Kursene vil gå over tre dager, utstyr og ingredienser er inkludert. Det ikke er fastsatt datoer enda, men det er mulig å melde interesse for dette i påmeldingsskjemaet, og familiene får tilbud når vi vet dato. Dette tilbudet er reservert for innbyggere eller barn som har mulighet til overnatting privat i Trondheim, da dette er dagstilbud. NB! Deltakerne må gå opptil 6km hver dag.

Sikkerhet Sikkerhet for både deltaker, turledere, og vertskap på hyttene er viktig.

Er familien syke, eller noen i husstanden syke eller har symptomer på korona er det viktig at de ikke møter opp. Det er ikke mulighet til å låne utstyr når man er på stedet, og man må derfor gi beskjed i god tid på forhånd om man mangler utstyr. Vi overholder FHI og regjeringens retningslinjer på smittevern og avstand, og ber om at deltakerne er klare over dette før de reiser. Alle som får tilbud om plass vil bli oppringt for entil-en samtaler før avreise for å avklare eventuelle spørsmål, de vil da bli informert om smittevernsreglene som gjelder på turen. Turlederne har ansvar for sikkerhet på turen, og alle deltakere må følge instrukser og beskjeder fra lederne. Dette gjelder både voksne og barn. Dersom noen ikke overholder disse beskjedene vil man risikere å bli sendt hjem. Hyttene er enkle, og det er derfor ikke mulig å ha med deltakere som har behov for større medisinske apparater, eller elektriske artikler.

Tips til pakkeliste

 Vind- og vanntett jakke og bukse

 Genser/jakke i ull eller fleece

 Undertrøye og lang underbukse/stillongs i ull

 Fjellsko (har du ikke fjellsko, ta med joggesko + støvler)

 Turbukse  Votter (vindtette) og lue

 Skjerf/buff

 Lette innesko/ullsokker

 Lette inneklær

 Kort bukse/shorts

 Sokker, ull (3-4 par)

 Badetøy

 Sengetøy (evt lakenpose, ikke sovepose)

 Caps, myggolje og myggnetting

 Solkrem og solbriller

 Gnagsårplaster

 Sitteunderlag

 Håndkle

 Matpakke til første dagen

 Drikkeflaske og termos

 Toalettsaker

 Kniv