EtablererprøvenDaglig leder ved et serveringssted må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling. Etablererprøven prøver kandidatens kunnskaper om økonomistyring og lovgivning av betydning for drift av serveringssteder, herunder serveringsloven, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, konkurslovgivningen, arbeidsmiljølovgivningen og alkoholloven.Hvem kan ta prøven?Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder på et serveringssted må ha bestått etablererprøven, og ha fylt 18 år.Hvor tar du prøven?På rådhuset i Rissa sentrum (Rådhusveien 13). Du kan også ta prøven i andre kommuner.Når kan jeg ta prøven?Ta kontakt via vårt kontaktskjema, vi tar kontakt og vi finner et passende tidspunktGjennomføring av prøvenMøt opp i god tid før prøven starter for å få utdelt brukernavn og passordTa med gyldig legitimasjon (førerkort, pass, bankkort med bilde osv)Prøven koster 400 kroner. Vi ønsker at du betaler med Vipps før du tar prøven. Alternativt vil du få tilsendt fakturaPrøven er en flervalgsprøve på 90 minutter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.Prøven må avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er tillatt å ha med lovsamling (Norges lover).Tilrettelegging ved spesielle behovDyslektikere kan avlegge prøven muntlig (krever legeattest)Har du andre utfordringer tilrettelegger vi så langt det lar seg gjøre. Dette må avtales på forhånd ved å kontakte oss.Hva er pensum?Pensumhefte heter “Læremateriell – etablererprøven for serveringsvirksomhet”. Heftet er utarbeidet av for Nærings- og handelsdepartementet av VINN og bestilles på http://vinn.no/ eller på tlf. 76 96 72 00. Her kan du kan også kjøpe tilgang til testprøve. PrøvebevisAlle som består etablererprøven får et prøvebevis, som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap om serveringsloven. Beviset er gyldig på ubestemt tid.