Om kommunen

Indre Fosen ligger i Trøndelag fylke, rett over fjorden for Trondheim. Kommunen ble slått sammen av de to tidligere kommunene Rissa og Leksvik i 2018. I 2020 ble også Verrabotn, som tidligere tilhørte Verran kommune, en del av Indre Fosen. Kommunen har omtrent 750 ansatte. 

Fakta om Indre Fosen

  • Befolkning: 10 018 
  • Størrelse: 1052 km2 
  • Administrasjonssenter: Rissa sentrum
  • Organisasjonsnummer:  944305483
  • Ordfører: Oskar Andre Småvik (Høyre)
  • Kommunedirektør: Kjetil Mjøsund
Ikonelement, kommunevåpenet til Indre Fosen - Klikk for stort bilde

Kommunevåpen

Etter sammenslåinga av Rissa og Leksvik i 2018 ble gamle Leksvik kommune sitt kommunevåpen videreført, og er i dag kommunevåpenet til Indre Fosen. 

Blåfargen i kommunevåpenet illustrerer nærheten til Trondheimsfjorden, mens den sølvgrå fargen symboliserer silda.

Kommunenavn

21. desember 2015 ble det bestemt at den nye kommunen skulle hete Indre Fosen. Innbyggerne sendte inn et stort antall navneforslag, som kommunestyrene i Rissa og Leksvik stemte over, og Indre Fosen fikk flest stemmer. 
 

Navnet er knyttet til geografi, og ser vi på Fosen består den av en ytre del som vender seg vestover mot kysten, og en indre del som vender seg østover mot Trondheimsfjorden. Navnet Fosen ble beholdt da dette allerede er en kjent merkevare. 

Vurderer du å flytte til Indre Fosen?

Du er hjertelig velkommen hit! 

Administrasjonssenteret ligger i Rissa, men innbyggerne våre bor spredt rundt i de ulike tettstedene Stjørna, Fevåg, Hasselvika, Rissa, Stadsbygd, Vanvikan, Hindrem, Leksvik, Skaugdalen og Verrabotn. 

Oversikt over tettsteder i kommunen