Nytt smittetilfelle påvist i Indre Fosen kommune

Illustrasjon av virus - Klikk for stort bildeOnsdag 11. november fikk kommunen melding om at en person har testet positivt på koronavirus.

En person ansatt i en lokal bedrift fikk onsdag 11. november påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som rødt, og ble testet ved luftveisklinikken i Rissa, samt satt i karantene i tråd med arbeidsgivers rutiner og gjeldende regler for arbeidsreisende.

Da kommunen ble varslet om positiv test, ble smittesporing iverksatt umiddelbart og anses nå som avsluttet. Den smittede er isolert og følges opp av kommunens helsetjeneste. Nærkontakt er satt i karantene.

Dette er det fjerde tilfellet av koronavirus påvist i Indre Fosen kommune. 2 920 personer har til nå testet seg i kommunen (oppdatert 11.11 kl. 16.05).

- Vi setter stor pris på at næringslivet bidrar i å forebygge lokale utbrudd av covid-19. Jeg vil understreke viktigheten av å fortsette med dette. I tillegg må hver og en av oss fortsatt være flinke til å følge nasjonale råd og regler om smittevern framover. Begrens antall kontakter, hold avstand, vær nøye med håndhygienen og bli hjemme hvis du føler deg syk, sier ordfører i Indre Fosen kommune, Bjørnar Buhaug.

Ta kontakt med legekontoret om du ønsker testing

Hvis du har symptomer på covid-19, eller tror du kan være utsatt for smitte, kontakt legekontoret på tlf. 41 70 24 00. Du trenger ikke henvisning fra lege.

Vi ber alle om å følge nasjonale råd og anbefalinger om smittevern. Gå til helsenorge.no for flere smittevernråd

Mediekontakt

Bjørnar Buhaug, ordfører i Indre Fosen kommune, telefon 920 59 403