Koronavirus og tiltak

Tre nye smittetilfeller i Indre Fosen kommune

Klikk for stort bildeIndre Fosen kommune fikk onsdag ettermiddag beskjed om at ytterligere tre personer har testet positivt på koronavirus. Disse er ikke relatert til smittetilfellet som ble påvist tidligere i dag.

Se oppdatert info torsdag 12. november

De tre som har testet positivt kom til Norge i forrige uke for å jobbe ved en bedrift i Indre Fosen kommune. De tre reiste sammen fra et land definert som rødt, og har vært i karantene i Rissa etter ankomst til Norge og Indre Fosen kommune. De er nå satt i isolasjon.

Da smittevernlegen fikk beskjed om de tre nye positive testene onsdag ettermiddag, ble smittesporing iverksatt umiddelbart. Smittesporing pågår fremdeles.

Kommunen har satt kriseledelse og jobber nå med å samle mest mulig informasjon om situasjonen. Vi er blant annet i tett dialog med arbeidsgiveren til de tre personene for å kartlegge om det eventuelt er flere som kan ha blitt utsatt for smitte. Vi vil komme tilbake med oppdateringer i morgen formiddag (torsdag 12. november).

Det er nå til sammen sju personer som har testet positivt på koronavirus i Indre Fosen kommune siden vi startet testing i mars.

Koronavirus: symptomer og testing

Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, skal holde seg hjemme.

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, ring legekontoret for å avtale eventuell testing: tlf 41 70 24 00 (åpen hverdager kl. 08.30-15.00, stengt mellom kl. 12-13). Ikke møt opp fysisk på legekontoret uten avtale.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring 116117. Det er kun ved livstruende sykdom eller skade 113-nummeret skal ringes.

Alle bes følge nasjonale smittevernråd

Vi har nå fått enda en påminnelse om at smitteutbrudd også kan oppstå her i Indre Fosen kommune. Jeg ber derfor hver enkelt innbygger sette seg inn i gjeldende, nasjonale smittevernråd, sier ordfører Bjørnar Buhaug og henviser til:

• Hold minst én meters avstand til andre.
  • Host inn i et papirlommetørkle eller albuekroken.
  • Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, eller bruk et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol.
  • Begrens sosial kontakt med andre mennesker.

Se https://www.helsenorge.no/koronavirus for mer info om smittevern.

Mediekontakt

Bjørnar Buhaug, ordfører i Indre Fosen kommune, telefon 920 59 403