Is i elva Skauga skaper utfordringer

Væromslaget skaper utfordringer rundt elva Skauga hvor det har lagt seg en ispropp like ved Olsøykrysset i Skaugdalen.

Situasjonen 14. januar kl. 15.45

Vannstanden i elva har sunket betydelig i løpet av søndagen. 

Situasjonen 13. januar kl. 15.00

Etter befaring lørdag formiddag ble det lokalisert flere ispropper i elva. Noen av isproppene har løst seg opp de siste dagene, men nye har også blitt dannet. Det ligger en massiv ispropp ved utløpet av Svartelva, og vannstanden i elva har steget det siste døgnet. 

Det gjøres foreløpig ingen forsøk på å fjerne isproppene i elva da risikoen for en oversvømmelse videre nedover i vassdraget vil være betydelig. Flere av isproppene ligger slik til at det også vil være risikofylt å komme til med gravemaskin. 

Situasjonen 12. januar kl. 15.00 

Torsdag gikk elva Skauga over sine bredder på grunn av en ispropp. Fredag formiddag har vannstanden i elva senket seg, men isproppen er fortsatt tilstede. 

Kriseledelsen i kommunen er orientert, og kommunen følger med på situasjonen gjennom helga. Om isproppen ikke forsvinner av seg selv i løpet av helga, eller om situasjonen forverres vil isproppen bli forsøkt fjernet. 

Det er vanskelig å forutsi hvordan isen vil bevege seg de neste dagene, men i følge værvarselet for kommunen er det meldt nedbør både fredag og lørdag. Mildvær og regn kan føre til at isproppen løser seg opp.