Oppdatert informasjon om de tre nye smittetilfellene som ble meldt onsdag 11. november

Klikk for stort bildeOnsdag ettermiddag ble Indre Fosen kommune varslet om at tre personer som oppholder seg i kommunen, hadde fått påvist koronavirus. Tilfellene var ikke relatert til personen som testet positivt tidligere på dagen.

Smittesporing ble iverksatt umiddelbart onsdag og personene ble satt i isolasjon.

Det var seks personer i følget som kom fra et rødt land 4. november. De kom til Norge og Indre Fosen kommune for å jobbe for en underleverandør til Fosen Yard AS i Rissa. Alle seks har vært i karantene siden de kom til Norge. De har ikke forlatt brakken de bor på siden de kom til Rissa, og mat leveres på døra. De skal ikke ha vært ute i butikker eller andre offentlige steder i kommunen.

Etter at de tre positive testene ble kjent onsdag ettermiddag, kom det fram at en av personene hadde testet positivt allerede 4. november ved ankomst til Værnes. Dette ble ikke varslet til Indre Fosen kommune, slik rutinene tilsier. Indre Fosen kommune var onsdag kveld i dialog med Stjørdal kommune om dette.

Heldigvis har arbeidsgiveren i Rissa hatt et strengt karantene-regime, slik at personene ikke har vært i kontakt med andre enn hverandre etter ankomst til Rissa.

Bemanner opp testkapasitet

-Vi fikk i går påvist fire tilfeller i løpet av én dag i Indre Fosen kommune. Det ser ut som at vi har kontroll over smitten i disse tilfellene, takket være gode karantenerutiner. Men jeg vil minne både næringsliv og innbyggere om at vi nå må være ekstra skjerpet på smittevern, sier ordfører Bjørnar Buhaug.

-Hvem som helst kan være uheldig å bli smittet av koronavirus. Det er derfor viktig at hver enkelt av oss sørger for å følge smittevernrådene nå – uansett hvor vi befinner oss. Og ikke nøl med å kontakte legekontoret (se kontaktinfo under), hvis du har symptomer eller tror du kan være smittet. Vi har fra i dag bemannet opp testkapasiteten, sier Buhaug.

Mediekontakt Indre Fosen kommune: Bjørnar Buhaug, ordfører i Indre Fosen kommune, telefon 920 59 403

Mediekontakt For Fosen Yard AS: Anders Straumsheim, CEO, telefon 932 41 519

Kontaktinfo legetjeneste